Vučević: Lijepo je gledati kako Čikago igra

„Sve u ovom timu zanimaju pobjede, mislim da nemamo nijednog sebičnog momka, koji razmišlja više o svojim brojevima nego o uspjehu tima. Kada imate takve igrače, onda je sve lakše”, poručio je dvostruki učesnik Ol-stara

4824 pregleda 1 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Nakon 30 utakmica u sezoni, može slobodno da se kaže da je Čikago premašio sve planove i sa 20 pobjeda čvrsto drži 2. mjesto u Istočnoj konferenciji.

S obzirom na to da su Bulsi uproteklih sedam-osam mjeseci doveli mnogo novih igrača, uključujući i Nikolu Vučevića, malo ko je očekivao tako dobar start.

„Potrebno je vrijeme da se izgradi hemija, da osjetimo jedni druge. Napad i odbrana su i dalje različite stvari kod nas, ali pričamo često, dosta gledamo utakmice i trudimo se da budemo na istoj strani. Bićemo sve bolji i bolji kako sezona bude odmicala”, rekao je Vučević nakon pobjede nad Indijanom, kojoj je doprinio sa 16 poena, 15 skokova, tri asistencije i dvije blokade.

Mnogo toga u igri tima iz Vjetrovitog grada se vrti oko Zeka Levina i 31-godišnjeg Baranina, koji pik’en’rolom zalužuju rivale.

„Zek i ja smo protivnicima jako teški za čuvanje. On može da šutne ili probije, ja mogu da igram leđima i pogodim s distance, to je za odbrane teško”.

Šestostruki šampion je odmarao šest dana, jer se nekoliko igrača oporavljalo od koronavirusa.

„Nadam se da sada, kad smo već praktično svi imali kovid, možemo da se klonimo toga i nastavimo da budemo na terenu. Igramo dobro, a ostalo je još mnogo utakmica ispred nas i nadam se da ćemo raditi i postajati sve bolji”.

Vučević je na kraju pohvalio Lavina i Demara Derozana, koji s njim nose igru tima i nisu sebični.

„Sve u ovom timu zanimaju pobjede, mislim da nemamo nijednog sebičnog momka, koji razmišlja više o svojim brojevima nego o uspjehu tima. Kada imate takve igrače, onda je sve lakše. Zabavno je biti dio ovog tima, posebno za nas, novu grupu igrača koji smo došli. Odličan je osjećaj biti ovako dobar rano u sezoni, to nas motiviše da nastavimo i budemo sve bolji. Ovo je grupa nesebičnih momaka, lako se igra i lijepo je gledati ovaj tim i uživati”, poručio je dvostruki učesnik Ol-stara.

Bonus video: