Derozan: Vuč je jedan od najvještijih centara; Vučević: Bilo je pitanje vremena kada ću početi da igram dobro

Čikago savladao Atlantu, Baranin odigrao odličan meč

6209 pregleda 7 komentar(a)
Vučević, Foto: Reuters
Vučević, Foto: Reuters

Nikola Vučević je sinoć bio birljantan - u pobjedi Čikaga protiv Atlante (130:118) postigao je 24 poena, imao 17 skokova i šest asistencija i uz Derozana i Lavina bio najbolji na terenu.

"Imamo mnogo talenta, ne samo nas trojica, već imamo i druge momke koji mogu da pogađaju. Jako je teško braniti nas kada nas trojica igramo dobro. Bili su agresivni na Demaru, a ja sam ostajao otvoren i pogađao sam šuteve. Derozan i Lavin su imali preko 30 poena, a obojica su imali devet i deset asistencija. To pokazuje da oni utiču mnogo na igru kao i da vjeruju saigračima, a to nas sve čini boljim igračima", rekao je Vučević.

Baranin je imao dobar procenat šuta iz igre.

„Iskoristio sam to što nismo imali utakmice neko vrijeme pa sam vježbao sve aspekte igre. Gledao sam dosta snimaka i tu sam analizirao stvari koje mogu da poporavim. Bio sam frustriran što loše šutiram, ali me je pomoćni trener natjerao da ne razmišljam toliko o tome kako mi to ne bi poremetilo ostale aspekte igre. Međutim predugo igram košarku da bih dozvolio da loš šut utiče na moj kvalitet igre. Samo sam se fokusirao, vratio i radio stvari koje sam mogao da kontrolišem“, kaže Vučević.

Lavin, Derozan, Vučević. Moćan trio, a novinari su nakon meča sa Atlantom Vučevića pitali da li mu smeta to što nije toliko u centru pažnje, kao saigrači.

"Nisam uznemiren zbog toga da sam izostavljen. Više se iznerviram što ne radim ono što mogu na terenu. Znam da moram da podržavam saigrače jer i oni podržavaju mene. Bilo je samo pitanje vremena kada ću početi da igram dobro. Takve stvari me uopšte ne zanimaju", poručio je Vučević.

Derozan je pohvalno govorio o saigraču.

„Znam koliko Vuč naporno radi. Nikada ne bih dozvolio da težak period kroz koji je prolazio učini da mislim lošije o njemu kao o igraču. Dominantan je na svojoj poziciji. Jedan je od najvještijih centara, i unutra i spolja. Samo je bilo pitanje trenutka“, rekao je Demar Derozan o svom saigraču Nikoli Vučeviću.

Bonus video: