Mornar sprema revanš Ciboni, Pavićević: Sve izgleda drugačije, ovo je jedan potpuno novi tim

Košarkaši Mornara sjutra (14 h) gostuju Ciboni u 14. kolu AdmiralBet ABA lige

12486 pregleda 2 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Mihailo Pavićević, Foto: Savo Prelević

Jedina crnogorska ekipa, koja će igrati meč 14. kola AdmiralBet ABA lige u predviđenom terminu je Mornar. Budućnost Voli je desetkovana koronavirusom, pa je otkazano gostovanje FMP-u, dok SC Derbi neće igrati protiv Mege zbog pozitivnih slučajeva u beogradskoj ekipi.

A košarkaši Mornara sjutra (14 h) gostuju Ciboni, koja je Barane lako savladala u prvom kolu, krajem septembra u Baru. Tada je bilo 87:77 za "vukove", koji su lako osvojili "Topolicu" i prekinuli niz od pet poraza u duelima sa crnogorskom ekipom.

Od tada se situacija promijenila. Tim Mihaila Pavićevića je uhvatio dobru formu, na posljednjih pet mečeva upisao četiri pobjede i drugi dio sezone u regionalnom takmičenju dočekuje sa 8. pozicije. I Barani i Zagrepčani su na skoru 5-8.

Trener Mornara, Mihailo Pavićević vjeruje da će ekipa nastaviti sa dobrim utakmicama.

“Nema razloga da ne bude tako. Mi smo vjerovali u ono što radimo. Sport je takav, ne može stalno da se pobjeđuje. Međutim sada sve izgleda drugačije, uloge su podijeljene, ovo je jedan potpuno novi tim. S ovim decembrom sam zadovoljan. Uvijek postoji i ono “moglo je bolje”, ali zaista sam zadovoljan”, rekao je Pavićević pred odlazak u Zagreb.

Ekipa želi da se revanšira za poraz u 1. kolu.

“Nedelju pred praznike iskoristili smo radno da se u miru pripremimo za utakmicu koja neće biti nimalo laka. Idemo u goste mladoj i talentovanoj ekipi Cibone koja igra sa dosta energije. Oni su nam “dužnici” sa početka ove sezone kada su nas dobili u našoj dvorani i pokušaćemo da se revanširamo i sa tom željom i nadom i putujemo u Zagreb”, prokomentarisao je Pavićević.

I Aleksandar Lazić poručuje da ekipa ide na pobjedu.

“Mi u svaku utakmicu ulazimo sa željom da je dobijemo pa je tako i sada. Tako je bez obzira na veliko ime rivala i veliko ime dvorane u kojoj se igra a koje nas podsjeća da izlazimo na megdan klubu izuzetne tradicije što podrazumijeva dodatnu obavezu da se pruži maksimum. Cibona ove sezone ima veoma mlad ali i veoma poletan tim s čijim smo se talentom dobro upoznali na startu sezone u Baru. Svjesni smo kakav nas izazov očekuje ali se nadam da ćemo znati da mu odgovorimo na pravi način”, rekao je Lazić.

Bonus video: