Mornar ubjedljiv u Zagrebu: Barani savladali Cibonu i nastavili sa dobrim partijama

Cibona - Mornar 65:82

22977 pregleda 53 reakcija 2 komentar(a)
Košarkaši Mornara danas u Zagrebu, Foto: Cibona/Mihal Jacic
Košarkaši Mornara danas u Zagrebu, Foto: Cibona/Mihal Jacic

Košarkaši Mornara nastavili su sa dobrim partijama u AdmiralBet ABA ligi - Barani su danas u 14. kolu regionalnog takmičenja savladali Cibonu u Zagrebu 82:65 i upisali petu pobjedu na posljednjih šest mečeva.

Sa ovom pobjedom tim Mihaila Pavićevića učvrstio se na sredini tabele i ima pobjedu više od današnjeg rivala, kojem se revanširao za poraz u prvom kolu, krajem septembra prošle godine u Baru.

Meč je riješen početkom posljednje četvrtine kada je Mornar napravio seriju 7:0 i otišao na 16 poena prednosti - 73:57. Do kraja utakmice prednost je samo rasla do maksimalnih 19 poena u finišu - 80:61.

Domaći su na startu utakmice poveli 2:0, pa 4:2, a onda su gosti preuzeli kontrolu. Imao je Mornar u prvih 20 minuta u nekoliko navrata dvocifrenu prednost, poslije 11 minuta bilo je 12 poena viška za crnogorsku ekipu (31:19), ali su se domaći uvijek primicali, prilazili na dva poena minusa, a na odmor otišli sa četiri poena zaostatka - 48:44.

I početkom nastavka su "vukovi" prijetili, prilazili na dva poena minusa, ali je Mornar svaki nalet odbio, krajem 3. četvrtine nakon poena Marka Jeremića sa linije slobodnih bacanja imao 10 poena prednosti (66:56) i u posljednjoj četvrtini samo potvrdio pobjedu.

Povezani članci

03. Januar 2022.

Pavićević: Nije nas lako više dobiti

Najefikasniji u ekipi Mornara bio je Vladimir Mihailović sa 19 poena. Marko Jeremić je imao 16, a Trej Luis i Aleksandar Lazić po 11 poena.

U ekipi Cibone najbolji je bio Lovro Gnjidić sa 14 poena.

Mornar u narednom kolu, u subotu (21 h) dočekuje Krku.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: