Kreće Top 8 faza: Budućnost Bemax dočekuje Badel

Sjutrašnji duel sa skopskim timom (18.30 časova) biće zagrijavanje za sudare sa znatno težim rivalima

4262 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ŽKK Budućnost Bemax
Foto: ŽKK Budućnost Bemax

Već petog dana 2022. godine, košarkašice Budućnost Bemaxa se vraćaju na teren.

Tim Vladana Radovića na startu Top 8 faze WABA lige dočekuje Badel i biće izraziti favorit. Naime, Podgoričanke su jedine u prvom dijelu sezone upisale svih 10 pobjeda, pa će drugu rundu takmičenja dočekati sa maksimalnih 12 bodova.

Tim iz Skoplja je, s druge strane, u grupi B skor 4:6, ali drugu rundu počinje sa začelja, jer se ne prenose bodovi iz duela sa najgorim ekipama (po dva puta savladao Partizan i Banoviće).

„Možda ranije nego što smo navikli, već sada se vraćamo obavezamo i očekuje nas početak Superlige. Badel je ove sezone najbolja ekipa u Sjevernoj Makedoniji, ali nema potrebe za nekom detaljom analizom, jer je jasno da smo favoriti na domaćom terenu. Vjerujem da ćemo biti koncentrisani i odraditi posao kako mi to znamo”, rekao je Radović.

Duel sa Badelom biće zagrijavanje za sudare sa znatno težim rivalima.

„Ulazimo u seriju zahtjevnih mečeva. Biće izazovno u januaru, jer već u utorak gostujemo Cinkarni u Celju, koja ove sezone ima boljim roster nego lani, zatim nam dolazi Montana i idemo na neugodno gostovanje ekipi Plamena. U suštini, ove četiri utakmice dosta toga će pokazati i što se tiče samog fajnl-fora. Imamo dobru zalihu zahvaljujući svim prenesenim bodovima iz grupne faze i to nam daje određenu dozu rasterećenosti i olakšava put ka cilju - fajnl-foru. Budućnost i ove mlađe djevojke ne smiju time da se zadovolje, već da idu do kraja, da naprave vrhunski rezultat, a to je osvajanje titule ili igranje finala WABA lige”, poručio je Radović.

Utakmica Budućnost Bemax - Badel igra se sjutra u „Bemax areni” u 18.30 časova.

Bonus video: