Pavićević naljutio Cibonu: Nesportska i zlonamjerna izjava

“Da je Gnjidić došao u Mornar, uvjeravam vas da bi se za njega sada već otimali evroligaši. Žao mi je da jedan mladi talenat ovako propada u Ciboni”, kazao je Pavićević

14330 pregleda 10 komentar(a)
Lovro Gnjidić, Foto: Cibona/Mihal Jacic
Lovro Gnjidić, Foto: Cibona/Mihal Jacic

Trener Mornara Mihailo Pavićević naljutio je Cibonu.

Pavićević je nakon pobjede svig tima u Zagrebu prije dva dana, komentarisao to što talentovani Lovro Gnjidić nije prošlog ljeta dobio dozvolu Cibone da ode u Mornar.

“Da je Gnjidić došao u Mornar, uvjeravam vas da bi se za njega sada već otimali evroligaši. Žao mi je da jedan mladi talenat ovako propada u Ciboni”, kazao je Pavićević.

Iz zagrebačkog kluba su na ove riječi reagovali saopštenjem.

“Navedena izjava koju smatramo iznimno nesportskom i zlonamjernom, a koja je i svojevrsni presedan u košarkaškom i sportskom svijetu, prije svega najviše govori o osobi koja ju je izrekla. Takve teze, koje su deplasirane i netačne, očito imaju za cilj negativno da utiču na atmosferu u i oko kluba. Iako možemo samo da nagađamo povod i razlog takvog nastupa, možemo jasno reći kako su takvi neprimjereni javni istupi samo osnažili naš kolektiv i potvrdili ispravnost odluke Lovra Gnjidića da nastavi da razvija svoju karijeru u KK Cibona.

Vođstvo KK Cibona čini i radiće sve kako bi zaštitila svoje igrače, stručni štab i čitavi Klub te će nastaviti da vidi sportsku politiku koja je usmjerena na razvoj mladih igrača. Lovro Gnjidić svojim je nastupima u KK Cibona potvrdio vlastiti sportski i ljudski kvalitet, a potvrdu igračkog razvoja dobio je izborivši se za mjesto u nacionalnoj košarkaškoj reprezentaciji upravo kao igrač našeg kluba.

KK Cibona kao istinski sportski i košarkaški brend nije i neće, a bez da je prethodno prozvana, komentarisati druge klubove i igrače istih. Navedeno smatramo osnovom sportske kulture i fer-pleja te se nadamo kako će se na isti način odnositi i svi drugi subjekti u cilju zaštite našeg sporta”, stoji u saopštenju Cibone.

Bonus video: