Vrijeme je za košarku, Budućnost protiv Burse: Specifična utakmica u praznoj dvorani

Podgorički "plavi" u srijedu od 19 sati dočekaće tursku Bursu u meču 9. kola grupe B Evrokupa

9171 pregleda 2 komentar(a)
Petar Popović, Foto: Savo Prelević
Petar Popović, Foto: Savo Prelević

Budućnost Voli nije igrala od 27. decembra, do juče igrači nisu trenirali ni skoro deset dana zbog epidemije koronavirusa - vrijeme je za košarku.

Podgorički "plavi" u srijedu od 19 sati dočekaće tursku Bursu u meču 9. kola grupe B Evrokupa.

Prošlo je dosta vremena, pa vrijedi i podsjetiti da je tim Aleksandra Džikića lider grupe sa skorom od šest pobjeda i dva poraza. Naredni rival je u donjem dijelu, učinkom 3-5.

Sjutrašnji meč označiće i povratak na teren Petra Popovića, koji je odustovao mjesec i po zbog povrede...

"Nije prijatno naptaviti toliku pauzu u sred sezone, ali tako je ispalo. Povreda, pa virus... Počeo sam da treniram prije pet-šest dana, radujem se što mogu da treniram bez bolova", kazao je Popović.

Nakon tako duge pauze, jasno je da je takmičarski ritam poremećen. Takođe, zbog epidemioloških mjera, neće biti navijača u "Morači"...

"Biće specifična utakmica, nismo igrali dvije sedmice, biće i prazne tribine poslije dugo vremena", ističe Popović.

Bursa je, s druge strane, prije pet dana igrala sa Valensijom, zaostali meč Evrokupa, izgubila ubjedljivo 86:68, ali Popović upozorava da je riječ o dobroj ekipi, koju predvodi opasni strijelac Alerik Frimen (19,25 poena po meču).

"On je jedan od najboljih 'skorera' u Evrokupu, imaju još dobrih pojedinaca. Analizirali smo ih i spremili, nadam se pobjedi na našem terenu", istakao je Popović.

Bonus video: