Džikić: Preživljavamo, zato je ovo veoma važna pobjeda; Alimpijević: Budućnost je evroligaški tim

„Već dugo, skoro dva mjeseca nismo imali dva vezana treninga pet na pet. Samo onaj ko ne razumije sport i procese uvođenja ekipe u formu ili njeno održavanje to ne shvata. Igračima svaka čast", rekao je Aleksandar Džikić

13439 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Fenomenalnim izdanjem u posljednjoj četvrtini, košarkaši Budućnost Volija savladali su Bursu 83:82 i ostali na vrhu grupe B Evrokupa sa skorom 7:2.

„Plavi” su slavili iako je devet minuta prije kraja bilo 75:60 za turski tim.

„I kada sam prvi put bio ovdje, govorio sam da nam je svaka sljedeća utakmica najbitnija, a tokom meča samo naredni napad. Vidio sam rezultat, nije mi prijao, ali nisam razmišljao o tome”, rekao je Aleksandar Džikić.

Trener „plavih” naglašava da veliku težinu ima činjenica da je posljednja četvrtina dobijena 25:9, iako nije bilo Džastina Kobsa. Sve to je uradila ekipa koja je već dugo van pravog trenažnog ritma.

„Već dugo, skoro dva mjeseca nismo imali dva vezana treninga pet na pet. Samo onaj ko ne razumije sport i procese uvođenja ekipe u formu ili njeno održavanje to ne shvata. Mi preživljavamo, zato je ovo veoma važna pobjeda. Igračima svaka čast. Činjenica je da nije bilo energije, da su umorni, da nije nikakva tajna da bolje igramo kad nas publika nosi, ali su ovo izvukli”.

Trener Burse Dušan Alimpijević je imao veliku šansu da prvi put osvoji „Moraču”, ali je opet izgubio, kao u sezoni 2017/2018. na klupi Crvene zvezde.

„U najavi sam rekao da je ovaj tim Budućnosti izuzetan, a ne priča se mnogo o tome. Imate Micova koji je došao iz Milana, Silija iz Bajerna, Jadodić-Kuridžu iz Zvezde, dakle tri igrača direktno iz Evrolige. Tu su i Kobs i Rid, siguran sam da svaka evroligaška ekipa želi da ima takvog centra. Ovo je ekipa sa pet evroligaških igrača po mom mišljenju, a ostatak ima barem jednu sezonu iskustva Evrolige. Mislim da iz drugog plana napada najviše ciljeve”, naglasio je srpski stručnjak.

Bonus video: