Razlika u klasi: Žocov Partizan "pregazio" Trento pred gostovanje SC Derbiju

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Jam Madar sa 18 poena, po 17 su postigli Kevin Panter i Dalas Mur, dok su po deset poena ubacili Alen Smailagić i Uroš Trifunović

4914 pregleda 1 komentar(a)
Detalj sa večerašnjeg meča, Foto: BETAPHOTO
Detalj sa večerašnjeg meča, Foto: BETAPHOTO

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras u Beogradu ekipu Trenta sa 97:65 (27:8, 25:22, 22:23, 23:12), u utakmici devetog kola Grupe A Evrokupa.

Ekipa koju sa klupe predvodi Željko Obradović je upisala sedmu pobjedu u ovogodišnjem izdanju Evrokupa, dok Trento ima samo jedan trijumf.

Obradović
Obradović foto: BETAPHOTO

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Jam Madar sa 18 poena, po 17 su postigli Kevin Panter i Dalas Mur, dok su po deset poena ubacili Alen Smailagić i Uroš Trifunović.

U timu Trenta najbolji je bio Andrea Mecanote sa 15 poena, poen manje je dodao Džordan Karolajn, dok je 13 postigao Dijego Flakadori.

Crno-bijeli su odlično počeli meč, pa su predvođeni Panterom vrlo brzo stigli do dvocifrene prednosti (12:2), da bi poslije trojke Pantera prvu dionicu završili sa 19 poena prednosti - 27:8.

Partizan je u nastavku kontrolisao dešavanja na terenu, nije dozvolio Trentu ni u jednom trenutku da se vrati u meč i samo uvećavao prednost koja je na kraju iznosila 32 poena čime su crno-bijeli pokazali da su u ovom trenutku bar za klasu bolji od italijanskog predstavnika.

Ekipa popularnog Žoca večeras je nastupila bez kapitena Radeta Zagorca, Nemanje Dangubića i Dušana Miletića koji su pozitivni na koronavirus.

Aleksa Avramović je na posljednjem testu bio negativan, nije večeras nastupio, a njegov povratak u tim se može očekivati veoma brzo.

Koronavirusom su zaražena i četiri člana stručnog štaba beogradskog kluba.

Košarkaši Partizana će u narednom meču Aba lige u subotu gostovati u Podgorici ekipi SC Derbija.

U narednom kolu Evrokupa, crno-bijeli će dočekati Hamburg, dok će Trento gostovati Huventudu.

Bonus video: