Budućnost jača od problema

Budućnost Voli već viđen poraz u duelu sa Bursom pretvorila u pobjedu, koja bi mogla da bude kapitalna

3026 pregleda 0 komentar(a)
Petar Popović je meč završio sa pet poena, ali ključnih, Foto: Eurocup
Petar Popović je meč završio sa pet poena, ali ključnih, Foto: Eurocup

Budućnost Voli je trenutno jača od problema, jača od očiglednog nedostatka pravog treninga, takmičarskog ritma - savladala je Bursu poslije velikog preokreta u “Morači” i upisala pobjedu koja bi na kraju grupne faze mogla da se ispostavi kao kapitalna.

”Plavi” su stigli do trijumfa iako su imali 15 poena minusa u posljednjoj četvrtini, pa poslije devet utakmica u Evrokupu imaju skor 7-2.

- Bili smo mnogo potonuli, ali smo, pored svega, uspjeli da se vratimo, i to bez Džastina Kobsa (koji je bio isključen). Čestitam momcima, odradili su sjajan posao, ovo je veoma važno za nas. I da je Bursa slavila, ne bi bilo nezasluženo, ali smo našli način da pobijedimo - rekao je Aleksandar Džikić. Turci su pogodili 14 trojki - od toga 10 u prvih 20 minuta, ali nijednu u posljednjih 10.

- Bursa je u prve tri četvrtine ubacila baš puno trojki. Mi smo u posljednjoj četvrtini promijenili neke stvari u odbrani, vjerovatno su se momci malo ‘skupili’ zbog toga što se desilo sa Kobsom. Sve se dobro završilo, a bilo je očigledno da je zbog pauze dosta igrača van ritma. Generalno, od pet igrača koji su imali dužu pauzu, četiri su van ritma. Marko Jagodić-Kuridža je van ritma, a on je za nas mnogo važan - poručio je Džikić.

Problema je puno, ali tim je prevazišao sebe.

- Petar Popović je u samoj završnici odigrao dobro, ali se tražio tokom cijele utakmice. Najveći problem će imati Igor Drobnjak, naravno, jer je najmlađi i ima najmanje iskustva, pa će njemu trebati vremena da se vrati na nivo koji je imao ranije. Od njih pet, Vladimir Micov je odigrao možda najbolju partiju ove sezone u Budućnosti. Edo Atić je u utorak prvi put bandažiran poslije ko zna koliko vremena. Prije utakmice sam mu rekao da ne znam da li će da igra, a on mi je odgovorio: “treneru, na tebi je”. Trebalo mu je dosta da nađe ritam, Siliju takođe. A to su sve posljedice onoga što nam se dešava u procesu rada. Ne mogu da kažem da sam time iznenađen, apsolutno nisam - kaže Džikić.

Budućnost ne igra za vikend jer je odložen duel sa Splitom. To je, ako ništa drugo, prilika da se makar bolje trenira. Ali, kalendar postaje sve naporniji.

- Ne mogu da kažem da smo radosni što se ne igra. Jer, sve ekipe koje su imale problema sa odlaganjem mečeva će prije ili kasnije morati da ih odigraju. Ali, ima i za to rješenje. Valjda će se naći neka mudra glava i reći “hajde da damo ovim timovima 10 ili 14 dana da mogu da odigraju te mečeve”. Da ne bi bilo nekih težih povreda ili velikih problema. Pošto se sada gura priča da je omikron soj koronavirusa lagana varijanta, neću nikom da kažem koliki sam ja pritisak imao pred utakmicu, a bio sam u post kovidu - istakao je trener Budućnosti.

Zbog povrede stopala protiv Burse nije igrao Zoran Nikolić.

- Ne znam kakva je situacija, ali mi se ne sviđa. Mislim da će ponovo morati da miruje, u mojoj glavi do početka sljedećeg mjeseca ne vidim način da Zoran pomogne. I to se osjeća, posebno što je umjesto njega uašao Filip Barović koji liječi povredu već dugo vremena i sve što nam se da sa klupe za nas je bonus - zaključio je Džikić.

Bonus video: