SC Derbi sa Partizanom, Žakelj: Jedna od lakših utakmica, moramo mnogo toga da nadoknadimo

Duel protiv velikana u "Morači" se igra u subotu od 19 sati

10898 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

SC Derbi je posljednji put meč ABA lige igrao 25. decembra kada je u "Morači" dočekao Mornar i izgubio 95:76.

Uslijedila je prinudna pauza, koronavirus je ušao i među "studente", kao i u ostale ekipe, pa su odloženi dueli sa Megom i Zadrom.

Dvadeset dana poslije posljednje utakmice, SC Derbi ima pred sobom veoma težak zadatak - u Podgoricu dolazi zahuktali Partizan (subota od 19 sati) u jedinom duelu 16. kola koji će biti odigran kako je planirano.

Ko su i kakvi su "crno-bijeli" zna svaki ljubitelj košarke u regionu i šire.

"Dočekujemo ekipu koja je u srijedu sjajnom partijom dobila Trento i koja cijele sezone igra na visokom nivou. Odlično je vođena i za nas je ovaj meč dobar test i jedna od na psihološkom planu lakših utakmica u sezoni", rekao je trener Derbija Andrej Žakelj.

Podgoričani su u prvom dijelu sezone od Partizana izgubili ubjedljivo - bilo je 79:57 u "Štark areni".

"Imamo puno toga da nadoknadimo nakon tri sedmice pauze i vidjećemo kakva će biti reakcija nakon koronavirusa. Nadam se da je ovo meč u kojem možemo da popravimo određene stvari i damo maksimum u datom momentu", istakao je Žakelj.

Povratku na teren se raduje i krilo Milić Starovlah.

"Poslije jednog perioda bez utakmica zbog koronavirusa, u kojem smo trenirali u skraćenom sastavu sa svega šest-sedam igrača, dolazi utakmica protiv ekipe Partizana. Svi znamo ko je Partizan, da je to jedna od najboljih ekipa u ligi. I biće fizički zahtjevno, ali moramo da pokažemo karakter. Kvalitet Partizana je neosporan, ali sa našom borbom, posvećenošću i fokusom vjerujem da možemo da igramo protiv njih", kazao je Starovlah.

SC Derbi nakon 13 mečeva ima pet pobjeda i osam poraza.

Bonus video: