Studenti protiv Žocove napadačke mašinerije

Košarkaši SC Derbija nakon 20 dana pauze igraju prvi meč u Admiralbet ABA ligi - u “Moraču” stiže veliki favorit Partizan (19 sati)

9193 pregleda 6 komentar(a)
Kamenjaš i Panter u prvom meču ove sezone, Foto: KK Partizan
Kamenjaš i Panter u prvom meču ove sezone, Foto: KK Partizan

SC Derbi je posljednji put meč ABA lige igrao 25. decembra kada je u “Morači” dočekao Mornar i izgubio 95:76. Uslijedila je prinudna pauza, koronavirus je ušao i među “studente”, kao i u ostale ekipe, pa su odloženi dueli sa Megom i Zadrom.

Dvadeset dana poslije posljednje utakmice, SC Derbi ima pred sobom veoma težak zadatak - u Podgoricu dolazi zahuktali Partizan (19 sati) u jedinom duelu 16. kola koji će biti odigran kako je planirano.

Ko su i kakvi su “crno-bijeli” zna svaki ljubitelj košarke u regionu i šire.

- Dočekujemo ekipu koja je u srijedu sjajnom partijom dobila Trento i koja cijele sezone igra na visokom nivou. Odlično je vođena i za nas je ovaj meč dobar test i jedna od na psihološkom planu lakših utakmica u sezoni - rekao je trener Derbija Andrej Žakelj.

Podgoričani su u prvom dijelu sezone od Partizana izgubili ubjedljivo - bilo je 79:57 u “Štark areni”.

- Imamo puno toga da nadoknadimo nakon tri sedmice pauze i vidjećemo kakva će biti reakcija nakon koronavirusa. Nadam se da je ovo meč u kojem možemo da popravimo određene stvari i damo maksimum u datom momentu - istakao je Žakelj.

Povratku na teren se raduje i krilo Milić Starovlah.

- Poslije jednog perioda bez utakmica zbog koronavirusa, u kojem smo trenirali u skraćenom sastavu sa svega šest-sedam igrača, dolazi utakmica protiv ekipe Partizana. Svi znamo ko je Partizan, da je to jedna od najboljih ekipa u ligi. I biće fizički zahtjevno, ali moramo da pokažemo karakter. Kvalitet Partizana je neosporan, ali sa našom borbom, posvećenošću i fokusom vjerujem da možemo da igramo protiv njih - kazao je Starovlah.

Dok veliki broj timova iz ABA lige kuburi sa koronavirusom, Partizan kao da hvata pravu formu. Zbog zaraze je odložio samo meč sa Megom (i to na zahtjev rivala), a u ovoj godini je upisao tri rutinske pobjede pred svojim navijačima. Deklasirao je Zadar (plus 31) i Split sa čak 60 poena razlike, a u srijedu i Trento u Evrokupu kada je bilo 97:65.

- Još jednom moram da kažem - dobro je da igramo utakmicu. U ovoj situaciji, kada se odlažu mečevi i u lokalnim prvenstvima po Evropi, za nas je dobro da nastavimo u tom ritmu u kom smo. Da igramo, naravno sa velikim poštovanjem prema ekipi Studentskog centra, zato što su i u Beogradu u prvom dijelu sezone pokazali da mogu da igraju veoma dobro. To rade cijele sezone i moramo da odigramo skoncentrisano od prvog do posljednjeg minuta - rekao je trener Partizana Željko Obradović.

309 poena je u posljednje tri utakmice postigao Partizan. U tim duelima je ubjedljivo pobjeđivao - protiv Zadra je rezultat bio 103:72, protiv Splita 109:49, a Trento je savladan rezultatom 97:65

1 pobjedu u posljednjih šest utakmica je u ABA ligi upisao SC Derbi. Podgoričani, koji imaju skor 5-8, od 12. novembra do danas su savladali jedino Igokeu u “Morači”

Bonus video: