Direktori učesnika Evrokupa glasali: Budućnost najveće iznenađenje

Džastin Kobs sa 15 odsto glavova dijeli 2. mjesto u kategoriji najboljih defanzivaca sa Alesandrom Pajolom iz Virtusa, iza Alekse Avramovića iz Partizana (20 %). Po anketi, u finalu će igrati Partizan i Virtus, jer je za njih glasalo 14 (70 %), odnosno 13 direktora (65 %)

14711 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Nakon prvog kruga Evrokupa, tj. devet od 18 kola u grupnoj fazi, direktori svih učesnika su učestvovali u anketi i odgovarali na brojna pitanja.

Jedno je bilo ko je najveće iznenađenje dosadašnjeg toka takmičenja, a najviše - 30 odsto, tj. šest direktora, glasalo je za Budućnost Voli, koja je prva na tabeli grupe B sa skorom 7:2.

Iza tima Aleksandra Džikića su Litkabelis i Ulm sa po 20 odsto glasova.

Na listi je i Džastin Kobs, koji sa 15 odsto dijeli 2. mjesto u kategoriji najboljih defanzivaca sa Alesandrom Pajolom iz Virtusa, iza Alekse Avramovića iz Partizana (20 %).

Ako je suditi po glasovima direktora, u finalu će igrati Partizan i Virtus, jer je za njih glasalo 14 (70 %), odnosno 13 direktora (65 %).

U kategoriji najneugodnijeg rivala je takođe „pobijedio” Partizan (25 %), ispred Valensije (15), a Željko Obradović je najbolji trener po mišljenju većine direktora (60 odsto).

Najbolji šuteri po ocjenama su Marko Belineli iz Virtusa (20 %) i Kevin Panter iz Partizana (15 %), najspektakularniji igrači za gledanje su Džonatan Motli iz Lokomotive Kubanj (40 %) i Miloš Teodosić iz Virtusa (30 %), koji je dobio čak 75 odsto glasova za najboljeg dodavača.

U kategoriji Zvijezda u usponu vodi Alen Smailagić iz Partizana (25 %), ispred Đoela Pare iz Huventuda (15 %) i Haimea Pradilje iz Valensije (10 %).

U trci za MVP-a je prvo ime Motli (60 %), a on je i igrač kojeg bi najviše direktora dovelo (45 %), ispred Pantera (15 %) i Klemena Prepeliča iz Valensije (10 %).

Za najzabavniji tim za gledanje izabran je Huventud sa 25 odsto, ispred Partizana i Virtusa sa 20.

Bonus video: