Počinje drugi krug Evrokupa, Budućnost domaćin Ulmu: Ulogu favorita opravdati na terenu

Utakmica u "Morači" igra se sjutra sa početkom u 19 časova

3666 pregleda 3 komentar(a)
Filip Barović na utakmici sa Bursom u prethodnom kolu, Foto: KK Budućnost Voli
Filip Barović na utakmici sa Bursom u prethodnom kolu, Foto: KK Budućnost Voli

Utakmicama 10. kola, ove nedjelje počinje drugi krug takmičenja u Evrokupu, a košarkaši Budućnost Volija sjutra (19 h) u "Morači" dočekuju Ulm.

Budućnost je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg takmičenja, ima sedam pobjeda i dva poraza, a sa dobrim partijama pokušaće da nastavi i sjutra protiv njemačke ekipe.

Ulm u Podgoricu dolazi sa skorom 4-5, a u prvom ovosezonskom duelu slavio je crnogorski šampion (86:79). Inače, Budućnost i Ulm odigrali su tri međusobna meča, a sva tri puta "plavi" su upisali pobjedu.

"U goste nam dolazi nezgodna ekipa. Pobijedili smo ih u prvom kolu, ali su od tada zaigrali bolje, pojačali su se. Mi smo, kao i tokom posljednja dva, tri mjeseca, u problemima što se tiče povreda. Poslije korone i izolacije smo trenirali, tako da dočekujemo Ulm u boljem stanju nego što je to bio slučaj protiv Burse. Nadamo se da ćemo zaštititi domaćin teren i pobijediti", kazao je u najavi meča centar Budućnosti Filip Barović.

Jedan od igrača, koji je bio van terena zbog povrede je Igor Drobnjak. Crnogorski reprezentativac je u fazi oporavka, a sada polako traži pravu pred nastavak sezone.

"Još sam u fazi oporavka i traženja forme. Mnogo bolje je biti na terenu, na utakmicama i treninzima, nego gledati sa strane saigrače", rekao je Drobnjak.

Budućnost je, smatra Drobnjak, favorit u ovom meču.

"Počinje novi krug u Evrokupu, prvi smo odradili više nego dobro. Dobro poznajemo Ulm - samtram da smo, uz sve probleme koje imamo, a i bez podrške publike, favoriti, ali to moramo da opravdamo na terenu", oprezan je košarkaš Budućnosti.

Bonus video: