Džikić: Igraju agresivno, važno je da uspostavimo kontrolu igre

Podgorički tim u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvario je četiri trijumfa, a u posljednja tri kola u regionalnom takmičenju ima maksimalan učinak.
0 komentar(a)
KK Budućnost Voli, Foto: Aba-liga.com
KK Budućnost Voli, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 28.10.2017. 17:42h

Nakon uspješne serije od po tri pobjede u ABA ligi (Cibona, Crvene zvezda, Mega Bemax) i Evrokupu (Ređo Emilija, Hapoel, Galatasaraj), pred košarkašima Budućnost Volija je sjutra veče (19 sati), tradicionalno, neugodno gostovanje u Ljubljani, iako je Olimpija ekipa koja se trenutno nalazi u donjem dijelu tabele regionalnog takmičenja, sa dvije pobjede i tri poraza u pet kola.

Naime, podgorički klub je samo četiri puta slavio u Ljubljani, i upisao 10 poraza, posljednji prošle sezone sa 81:79.

Ipak, lider ABA lige, s obzirom na formu prikazanu u proteklim utakmicama, želi da u “Tivoliju” nastavi uspješan niz, i tako napravili lijepu uvertiru pred dva derbija – protiv Bajerna u Evrokupu i Mornara u ABA ligi…

"Domaćini imaju kontinuitet u radu trenera, uspjeli su da zadrže sve igrače koje su željeli da zadrže i sigurno je to dodatni kvalitet u ligi kao sto je ABA, koja generalno ima veliku stopu mijenjanja sastava iz godine u godinu. Igraju agresivno na oba kraja terena, imaju vrlo pokretljivu centarsku liniju i biće vrlo važno uspostaviti kontrolu takve igre. Dolazak Lorbeka je dodatno povećao njihov ofanzivni potencijal. Nismo kompletni, ali to se neće uskoro promijeniti, to smo već prihvatili i nalazimo načine da funkcionišemo u ovom sastavu", kaže Aleksandar Džikić, trener Budućnosti Volija, koji ni na ovom meču neće moći da račiuna na centra Filipa Barovića, koji se još nije oporavio od povrede oka.

Olimpija je u prošlom kolu regionalnog takmičenja poražena od drugog crnogorskog predstavnika, Mornara (košem Nemanje Vranješa uz zvuk sirene), a onda je izgubila od njemačkog Bajrota u meču FIBA Lige šampiona (tri poraza u prva tri kola), te doživjela prvi poraz u nacionalnom šampionatu, u Laškom od Zlatoroga…

"ABA liga je vrlo izjednačena, već se pokazalo da nema lakih protivnika, niti trenutni rezultati mogu biti nekakav posebno siguran garant sljedećih rezultata. Domaćin je jaka ekipa na svakoj poziciji, igra brzo i agresivno. Mi ćemo kao i do sada izaći na parket sa primarnim ciljem da se borimo koliko možemo u ovom trenutku", ističe kanadski internacionalac u Budućnosti, Kajl Lendri.

Bonus video: