admiralbet aba liga

Povratak Mornara poslije tri sedmice: Veliko iskušenje za Barane

U subotu od 19 sati, Barani će ponovo "osjetiti" košarku, na meču sa FMP-om u Topolici

5204 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Lazić, Foto: KK Mornar/Media Pro
Aleksandar Lazić, Foto: KK Mornar/Media Pro

Prošlo je tri sedmice od kada su košarkaški Mornara posljednji put bili na parketu u takmičarskoj utakmici.

Odlagali su se mečevi zbog koronavirusa, Borac i Split nisu mogli na teren, tako da se pauza odužila.

Konačno - u subotu od 19 sati, Barani će ponovo "osjetiti" košarku, na meču sa FMP-om u Topolici.

Trener Mihailo Pavićević nema dileme oko toga kakvo iskušenje čeka njegovu ekipu u meču sa ekipom koja na 13 odigranih utakmica ima samo tri poraza. “Očekuje nas teška utakmica protiv FMP-a koji je najprijatnije iznenađenje ABA lige ove sezone i rezultatski igrom. Komplimenti zbog toga mom mladom kolegi iz beogradskog kluba Nenadu Stefanoviću kome se smiješi lijepa budućnost u ovom poslu. Njegov tim igra svih 40 minuta sa istom energijom, bez obzira da li imaju pozitivan ili negativan rezultat, daje uvijek maksimum na terenu", kazao je Pavićević.

Ritam FMP-a zahtjeva 40 minuta koncentracija.

"Jasno je da ne smijemo da imamo 'praznih minuta'. Važno je da moji igrači imaju fokus tokom cijelog meča i to im u pripremi utakmice stalno naglašavam. Moramo da odigramo i odbranu i napad sa idejom o pobjedi. To je jedini način da se suprostavimo FMP-u”, kazao je Pavićević.

Otkazivanje mečeva protiv Borca i Krke, nije odgovaralo Mornaru, koji je 2021. završio, a 2022. počeo pobjedom.

“Nadam se da ćemo biti na visini zadatka i nastaviti lijepu seriju iz decembra i s početka januara. Otežavajuća okolnost u tom smislu je da nismo odigrali utakmicu tri nedjelje ali u istoj situaciji je i naš rival tako da nema kukanja”, dodao je Pavićević.

“Skor FMP-a u dosadašnjem dijelu lige dovoljno govori kakvo nas iskušenje očekuje. Znamo da do pobjede možemo samo maksimalnom igrom u oba pravca, bez opuštanja ni 30 sekundi. Šteta je što nismo imali priliku da dobru takmičarsku formu održavamo prethodna dva vikenda. Kvalitetno smo radili i nadam se da ova pauza nije ostavila traga”, poručio je Aleksandar Lazić.