Džikić: Vrlo važna pobjeda ka našem cilju

Budućnost Voli večeras u gostima savladala Igokeu 82:79 u 17. kolu AdmiralBet ABA lige

8713 pregleda 0 komentar(a)
Džikić na večerašnjem meču, Foto: Igokea M:Tel / Nikola Vuruna
Džikić na večerašnjem meču, Foto: Igokea M:Tel / Nikola Vuruna

Trener Budućnost Volija, Aleksandar Džikić poručio je da je njegova ekipa večeras ostvarila veoma važnu pobjedu ka cilju, koji su zacrtali uoči početka sezone.

Budućnost je večeras, u 17. kolu AdmiralBet ABA lige savladala u gostima Igokeu 82:79.

"Čestitam Igokei na lavovskoj borbi. Želim kolegi Bajiću da se što prije oporavi. Što se tiče utakmice, imali smo nekoliko djelova igre u kojima smo funkcionisali. Međutim Igokea se vraćala, na kraju je bilo malo i drame, ali ono što je za nas najvažnije je da smo pobijedili. Mislim da je ovo vrlo, vrlo važna pobjeda ka cilju, koji smo zacrtali. Ovo je uvijek teško gostovanje, kvalitet Igokee nas nije iznenadio. Mislim da je ovo bila dobra utakmica", rekao je nakon meča Džikić.

Pomoćni trener Igokee, Marko Barać čestitao je pobjedu podgoričkom timu.

"Pokušali smo da ograničimo učinak njihovih igrača na lopti, koji su među najboljim u ligi na toj poziciji. To smo u dobroj mjeri uspjeli. Međutim, nismo dovoljno oštro ušli u meč, čime smo stekli određenu nesigurnost. Ulaskom igrača sa klupe promijenila se naša energija, praktično sve pred kraj druge četvrtine je to izgledalo dosta dobro. Pred kraj poluvremena smo napravili dosta grešaka", kazao je Barać.

Budućnost je nakon večerašnjeg meča ozvaničila dolazak Kendrika Perija.

Bonus video: