Kendrik Peri sletio u Podgoricu: Vjerujem da ćemo napraviti dobru hemiju na terenu

“Čekao sam nekoliko dana da se riješe sve stvari u Atini, malo sam umoran, ali stigao sam i spreman sam da počnem da radim”, kazao je Peri.

10635 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Kendrik Peri je sletio u Podgoricu – američki bek je spreman je da se priključi novim saigračima i obuče dres Budućnost Volija.

Peri je, pomalo neočekivano, pojačao podgoričke “plave”, a stigao je sa najveće scene, iz Panatinaikosa i Evrolige.

“Čekao sam nekoliko dana da se riješe sve stvari u Atini, malo sam umoran, ali stigao sam i spreman sam da počnem da radim”, kazao je Peri.

Novajlija je u Budućnosti, ali ne i u ABA ligi – njegova ozbiljnija evropska priča je počela baš u eks-Ju takmičenju, u dresu makedonskih Karpoš Sokola, još prije skoro šest godina.

Igrao je i za Cedevita Olimpiju, kao i za Megu, ima iskustvo iz Mađarske, Rusije i Francuske.

“Ovo je takmičarska liga, sa mnogo talentovanih igrača. U ovoj ligi sam počeo da razumijem evropsku košarku i koliko je ovdje snažna košarkaška kultura. Poznajem ABA ligu, to je i jedan od razloga što sam došao u Budućnost”, kazao je 29-godišnjak sa Floride.

Zna kako je igrati protiv Budućnosti...

“Znam da uz Budućnost idu i navijači. Radujem se što sam sada na njihovoj strani. Znam da da postoje kovid-protokoli, a nadam se da ću ih brzo vidjeti na terenu”, rekao je Peri.

U Podgorici će sresti poznata lica – Džastina Kobsa i Vilija Rida.

"Znamo se dugo, sa Džastinom sam vodio borbe na terenu, sa Vilijem radio zajedno tokom ljeta. Vjerujem da ćemo napraviti dobru hemiju na terenu”, rekao je Peri.

Bonus video: