"Studenti" u Zagrebu, Slavković: Cibona će biti agresivnija poslije promjene trenera

SC Derbi gostuje "cibosima" u subotu od 19 sati

2682 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

SC Derbi je u ponedjeljak pronašao način da savlada posljednjeplasirani Split, a sada ga čeka duel sa ekipom od koje u ovom trenutku ima jednu pobjedu više na tabeli ABA lige - ide u Zagreb na megdan Ciboni (subota od 19 sati).

Nakon 15 kola "studenti" su na skoru 6-9, "cibosi" imaju pet tjumfa i 10 poraza.

"Očekuje nas zahtjevan duel protiv Cibone. U pitanju je ekipa koja igra sa mnogo energije u oba pravca, koja je agresivna u odbrani, insistira na tranziciji kada je napad u pitanju. U sastavu ima momke koji posjeduju kvalitet da rješavaju mečeve i koji imaju veliki broj poena u rukama", rekao je krilni košarkaš podgoričke ekipe Andrija Slavković.

Cibona je u seriji od sedam poraza, SC Derbi želi da produbi krizu u Zagrebu.

"Zagrepčani su odlično počeli sezonu, onda je uslijedio pad, nedavno je došlo i do promjene trenera. Jasno je da će naš rival nastojati da odigra bolje i agresivnije. Mi smo, s druge strane, ostvarili zlata vrijednu pobjedu protiv Splita. To je jedan od onih mečeva biti ili ne biti", kazao je Slavković.

Recept je jasan pred meč sa Cibonom.

"Na energiju i agresivnost Cibone protivnika moramo da odgovorimo istom mjerom ako želimo da slavimo. I mi smo imali neke promjene u sastavu, treba malo vremena da se kockice slože, ali spremni smo na borbu do posljednjeg trenutka", poručio je Slavković.

Važnosti utakmice je svjestan i trener Andrej Žakelj.

"Mislim da će Cibona nakon promjene trenera imati neku pozitivnu reakciju. Uz dobar pristup, koncentaciju i energiju koja nam treba na svakoj utakmici, nadam se da možemo da igramo dobro i nadam se pobjedi", rekao je Žakelj.

Novi trener Cibone Gašper Okorn traži reakciju.

"Tek je pet dana zajedničkog rada iza nas, tako da su momci jako motivisani i odlično rade. To treba prenijeti i na utakmicu. Moramo da vratimo agresivnost i energiju s početka sezone", istakao je Okorn.

Bonus video: