Barani u Beogradu, Pavićević: Zvezda je najbolji tim lige, imamo šta da izgubimo

Košarkaši Mornara gostuju sjutra Crvenoj zvezdi, u utakmici 18. kola ABA lige.

16940 pregleda 29 reakcija 10 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro
Mihailo Pavićević, Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević rekao je da će njegova ekipa u predstojećem meču protiv Crvene zvezde pokušati da iskoristi eventualni umor domaće ekipe, ali je istakao da će morati da odigra maksimalno fokusirano i ozbiljno.

"Pokušaćemo da iskoristimo eventualni umor domaćih igrača jer su imali ove nedjelje već dvije jake utakmice. Naravno, nećemo se samo uzdati u njihov hipotetički umor već moramo da odigramo maksimalno fokusirano i ozbiljno", rekao je Pavićević.

"Pred ovakve mečeve koristi se obično onaj izraz 'nemamo šta da izgubimo'. Sa tim se nikad nisam slagao jer uvijek kažem da imamo šta da izgubimo - utakmicu. Mi i treniramo radi utakmica", dodao je on.

Košarkaši Mornara gostuju sjutra Crvenoj zvezdi, u utakmici 18. kola ABA lige.

Tim iz Bara je trenutno osmi na tabeli regionalnog takmičenja sa sedam pobjeda i osam poraza, dok su crveno-bijeli drugi sa skorom 14/1.

Govoreći o Crvenoj zvezdi, Pavićević je istakao da je riječ o "najboljoj ekipi u ABA ligi, koja to svojim igrama i rezultatom pokazuje, ekipi koja je pravljena za Evroligu".

"Samim tim jasno je kakve su joj ambicije u ABA ligi", rekao je on.

Pavićević je naveo i da je Zvezda sastavljena od "provjerenih, iskusnih, izuzetno kvalitetnih igrača".

"Na svakoj poziciji ima dva ili tri podjednaka igrača. To znači 12 igrača u rotaciji, čak sada i više od 12 koji su spremni da igraju na istom nivou. Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Naš pristup jeste da u ABA ligi ne dijelimo ekipe na bolje i lošije nego da svakog protivnika shvatamo podjednako", rekao je on.

Utakmica Crvena zvezda - Mornar na programu je sjutra od 17.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Bonus video: