Budućnost Voli dočekuje Cedevita Olimpiju: S Perijem u veliki derbi

Košarkaši Budućnost Volija u derbiju 18. kola Admiralbet ABA lige dočekuju Cedevita Olimpiju (19 sati), debitovaće Kendrik Peri koji je prije nekoliko dana stigao u Podgoricu

6440 pregleda 2 komentar(a)
Može li da ponovi blistavu partiju: Džastin Kobs na novembarskoj utakmici Evrokupa, Foto: KK Budućnost Voli
Može li da ponovi blistavu partiju: Džastin Kobs na novembarskoj utakmici Evrokupa, Foto: KK Budućnost Voli

Nakon poraza od Ulma prošle sedmice (89:68), najtežeg u “Morači” još od nastupa u Evroligi u sezoni 2018/2019, košarkaši Budućnost Volija su se iskupili i u Laktašima pobjedom nad Igokeom sačuvali korak za Crvenom zvezdom i Partizanom u Admiralbet ABA ligi.

Sada je vrijeme da tim Aleksandra Džikića pokaže da li je zaboravio najubjedljiviji poraz u posljednjih 28 mjeseci - pet dana nakon što su u Valensiji izgubili 103:76, “plavi” u derbiju 18. kola regionalnog takmičenja večeras (19 časova) dočekuju Cedevita Olimpiju.

Podgoričani su u seriji od četiri pobjede nad Ljubljančanima, savladali su ih dva puta ove sezone (84:79 u “Stožicama” u ABA ligi, 91:60 u Evrokupu u “Morači”), ali je tim Jurice Golemca u odnosu na te mečeve jači za Jogija Ferela, Zorana Dragića i Alena Omića.

- Cedevita Olimpija je u potpuno drugačijem sastavu u odnosu na naše utakmice u dosadašnjem dijelu sezone. Pristupamo meču kao da se prvi put susrećemo sa njima. Generalno, tim iz Ljubljane je pojačan igračima sa evroligaškim iskustvom i kvalitetom, sa istim ciljevima u napadu i odbrani, ali sa kvalitetnijim akterima - rekao je Džikić.

Slovenački šampion je Partizanu nanio jedan od tri poraza u ABA ligi, a trebalo je da bude i drugi tim, nakon Igokee, koji je zaustavio Crvenu zvezdu, ali mu sudije u ponedjeljak to nisu dozvolile.

- Ekipa koja je uspjela da pobijedi Partizan u Beogradu i da na posljednjoj utakmici sa evroligašem Crvenom zvezdom bude potpuno ravnopravna, iziskuje naš puni fokus i puno energije svih igrača. Kontrola ritma utakmice i šuta za tri poena će biti od izuzetnog značaja za ovu utakmicu - istakao je 50-godišnji srpski stručnjak.

Marko Jagodić-Kuridža je sarađivao sa Golemcem u Primorskoj, zajedno su ostvarili sjajne rezultate, a sada će biti na suprotnim stranama. Bodovi su jako bitni i zbog plej-ofa, jer Budućnost ima šansu da pobjedom ostane u konkurenciji sa beogradskim “vječitim rivalima” za prva dva mjesta i izbjegavanje četvrtfinala.

- Znamo da nam dolazi kvalitetna ekipa koja ima dosta dobrih igrača i sigurno će biti teško. Moramo da nastavimo da pobjeđujemo u ABA ligi, kako bismo zadržali šanse da budemo prvi ili drugi na kraju. Imaju ambicije, ali imamo ih i mi. Na nama je da regularni dio privedemo kraju što je bolje moguće - naglasio je iskusni krilni centar.

Budućnost je registrovala Kendrika Perija, koji će debitovati protiv tima čiji je dres nosio prošle sezone.

Golemac: Budućnost jedan od kandidata za titulu

Prije dva i po mjeseca, Budućnost se poigravala sa Cedevita Olimpijom (91:60), Džastin Kobs je odigrao meč karijere (33 poena, indeks 44), ali će sada biti znatno drugačije. Ljubljančani su jači za Jogija Ferela, Zorana Dragića i Alena Omića, čijim dolascima je tim Jurice Golemca dobio mnogo više opcija.

- Moramo da igramo agresivnije i sa fokusom, kao i sa energijom kakvu smo imali na meču sa Crvenom zvezdom kod kuće. Budućnost je jedan od kandidata za titulu, uvijek snažna takmičarska ekipa. Uradićemo sve da iznenadimo favorita - rekao je Golemac.

Džejkob Pulen je u dresu Cedevite, a posebno Mornara, često bio vrlo raspoložen protiv Podgoričana. I sada će biti opasan.

- Svaki meč je važan, moramo da nađemo način da pobijedimo i vratimo se u ritam. Ne igramo najbolje nakon što smo bili na pauzi zbog slučajeva koronavirusa, ali moramo da okrenemo stvari - istakao je američki šuter.

Bonus video: