Pavićević o 23 izgubljene lopte: One govore kako smo odgovorili na agresivnost rivala

"Čestitam Zvezdi, ali čestitam i mojoj ekipi - dala je maksimum, učinila da utakica bude zanimljiva. Bitno je to za naše samopouzdanje, da vidimo da možemo da igramo protiv ozbiljnog evroligaša", rekao je Pavićević

4833 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KK Crvena zvezda
Foto: KK Crvena zvezda

Trener Mornara Mihailo Pavićević nije očajavao poslije poraza od Crvene zvezde.

Barani su izgubili 81:74 i to im je deveti neuspjeh u regionalnom takmičenju.

"Čestitam Zvezdi, ali čestitam i mojoj ekipi - dala je maksimum, učinila da utakmica bude zanimljiva. Bitno je to za naše samopouzdanje, da vidimo da možemo da igramo protiv ozbiljnog evroligaša", rekao je Pavićević.

Mornar je na poluvremenu imao minus tri, u trećoj četvrtini je bilo 46:46, ali se kasnije uglavnom pitala Zvezda.

"Bili smo u igri, nismo dozvoljavali rivalu da se odlijepi. Rekao sam i u najavi da zavisi od Zvezde i toga kako će ona igrati, a mi nismo mogli da odgovorimo na agresivnu odbranu - imali smo 23 izgubljene lopte, to je previše ako želite da se takmičite sa takvom ekipom. Od nekih igrača sam očekivao više, ali ne mogu da budem nezadovoljan", poručio je Pavićević.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić je zadovoljan što je odrađen posao.

"Uradili ono najvažnije - upisali novu pobjedu. Utakmica je igrana u okolnostima koje nisu bile jednostavne, nakon svega što smo prošli u januaru i mečeva koje smo imali u proteklom periodu", kazao je Radonjić i dodao:

"Imali smo 26 asistencija, šutirali više trojki nego što je trebalo, ali uz dobre procente. Treba pažljivo praviti plan za naredni meč, on je već u utorak protiv Olimpije iz Milana", zaključio je crnogorski stručnjak.

Bonus video: