Džikić: Mogli smo da igramo pametnije, Danilo kad se vrati biće prijetnja za sve

„Igra je koncipirana na onome što Danilo daje, a to je širina napada. On spada u igrače koji mogu da šutiraju 7-0 i ne postoji trener koji može da kaže svojoj ekipi da ga ostavi samog, jer je opasan. Igraćemo malo lakše kad bude realna prijetnja spolja”, rekao je trener „plavih”

9019 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Još jedna drama u „Morači”, još jedna pobjeda Budućnost Volija.

Tim Aleksandra Džikića je u uzbudljivom finiššu savladao Cedevita Olimpiju 93:91, a presudna je bila trojka Džastina Kobsa 25 sekundi prije kraja.

„Čestitam gostima, izvukli su od nas gotovo sve. Mogli smo i mi oni da odigramo pametnije i kvalitetnije, ali to dolazi sa ovakvim utakmicama koje imaju značaj. Cedevita je u prethodnom kolu sa evroligašem praktično posljednji posjed izgubila, večeras je isto bila vrlo blizu”, rekao je Džikić.

Za Budućnost nema stajanja, jer već u utorak (20.30) gostuje Virtusu. Pitanje je da li će u timu biti Zoran Nikolić, koji je nezgodno pao na leđa preko Zeka Ogasta, a onda glavom udario u parket.

„Sad smo nešto kompletniji, nadam se samo da će Zoran biti u redu. Već za dva dana je meč u Bolonji, a produženi povratak iz Valensije nas je malo poremetio”.

Džikić je poručio da više neće dovoditi igrale, ali će pojačanje biti Danilo Nikolić, koji bi trebalo da se vrati na teren početkom marta, nakon pauze zbog reprezentacija.

„Biće na terenu kad ga dovedemo u red i bude u stanju da pomogne. Sigurno će biti važan šraf, kao što je planiran. Igra je koncipirana na onome što Danilo daje, a to je širina napada. On spada u igrače koji mogu da šutiraju 7-0 i ne postoji trener koji može da kaže svojoj ekipi da ga ostavi samog, jer je opasan. Igraćemo malo lakše kad bude realna prijetnja spolja, mada sam izuzetno zadovoljan kako Jagodić-Kuridža u tom segmentu šuta spolja pomaže, kao i Micov”, zaključio je trener „plavih”.

Jurica Golemac
foto: KK Budućnost Voli

Jurica Golemac nije uspio da ponovi ono što je uradio prije više od dvije godine sa Primorskom i osvoji „Moraču”.

„Čestitke Budućnosti na pobjedi. Ovo je bila utakmica na veliki broj poena, svaka greška se kažnjavala. Budućnost je imala više sreće, više znanja, ali ne mogu zamjeriti momcima. Odigrali smo jako čvrstu utakmicu sa puno energije, ali je još jednom pobjeda otišla na suprotnu stranu. Analiziraćemo i ići dalje”, rekao je slovenački stručnjak, čija je ekipa u prethodnom kolu greškom sudija ostala bez trijumfa protiv Crvene zvezde.

Bonus video: