Džikić: Da budemo iskreni - nema mnogo ekipa koje mogu da pobijede u Bolonji

"I mi smo imali i imamo ogromne problema sa sastavom tima, povredama i problemima koji nas prate od početka priprema. Od novembra mjeseca smo imali svega nekoliko treninga na kojima smo mogli da radimo pet na pet“, podsjetio je Džikić

5192 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Košarkaši Budućnost Volija ostvarili su sinoć veliku pobjedu na parketu prvog favorita za trofej Evrokupa.

Savladali su Virtus 68:62, učvrstili pozicije u gornjem dijelu grupe B, sa velikim šansama da makar u osmini finala imaju prednost domaćeg terena.

„Virtus je imao velikih problema sa sastavom tima. Nisu igrali Miloš Teodosić, Belineli i Harvi, ali budimo iskreni, nema mnogo timova koji su sposobni da slave u Bolonji, bez obzira na probleme koje je ekipa Virtusa imala“, efektno je prokomentarisao Aleksandar Džikić, trener podgoričkih plavih.

Budućnost je probleme imala u prethodnom periodu, ekipa je bila desetkovana povredama i koronavirusom, a pauza u radu utiče na takmičarski potencijal.

"I mi smo imali i imamo ogromne problema sa sastavom tima, povredama i problemima koji nas prate od početka priprema. Od novembra mjeseca smo imali svega nekoliko treninga na kojima smo mogli da radimo pet na pet“, podsjetio je Džikić.

Budućnost je u Bolonji vodila tokom cijelog meča, domaćin konstantno prijetio:

„Nismo imali željeni kontinuitet, ali su volja, želja i energija bili na visokom nivou. Uspijevali smo da steknemo prednost, ali je Virtus pronalazio način da se vrati u meč. U neizvjesnoj završnici smo imali više snage i koncentracije. Iskreno, zadovoljan sam jer smo ostvarili veliku pobjedu", kazao je Džikić.

Bonus video: