Popović: Bitna pobjeda u Evrokupu, potrebno je da se oporavimo do utakmice sa Mornarom

Cetinjanin briljirao i odigrao meč karijere sinoć protiv Virtusa

5693 pregleda 0 komentar(a)
Popović na utakmici sa Virtusom, Foto: Virtus
Popović na utakmici sa Virtusom, Foto: Virtus

Iza Petra Popovića je utakmica karijere - košarkaš Budućnost Volija odigrao je maestralno sinoć protiv Virtusa, ubacio 23 poena i vodio "plave" do bitne pobjede (68:62) u Evrokupu.

Pobjeda u Bolonji dolazi nakon nešto lošijih partija u ovom takmičenju i poraza od Ulma i Valensije.

"Poslije loših izdanja protiv Burse, Ulma i Valensije, ostvarili smo bitnu pobjedu u Evrokupu. Mnogo nam znači ovaj trijumf - kako na psihološkom planu, tako i kada je riječ o stanju na tabeli", smatra košarkaš crnogorskog šampiona, Petar Popović.

Budućnost već u subotu (19 h) gostuje Mornaru u crnogorskom derbiju u okviru 19. kola AdmiralBet ABA lige.

"Sigurno će biti teška utakmica. Mornar u odnosu na početak sezone igra kvalitetnije. Dosta igrača je podiglo formu, što su pokazali u posljednjem kolu. Očekuje nas fizički i taktički zahtjevna utakmica. Ovaj period do meča treba da iskoristimo da se oporavimo i da se pripremimo za crnogorski derbi", poručio je Popović.

Do pauze, koja je rezervisana za završnicu Kupa, a onda i za reprezentativne obaveze, Budućnost će odigrati tri utakmice. Nakon Mornara dočekaće Veneciju u Evrokupu i Megu u regionalnom takmičenju.

"Svaki meč je važan, pogotovo u ABA ligi. Pobjedom protiv Cedevite smo napravili iskorak u odnosu na njih. Sada smo među tri ekipe, koje su se izdvojile. Svaka naredna utakmica je jako bitna kako bismo održali korak sa Zvezdom i Partizanom i pokušali da ostvarimo što bolju poziciju", smatra Popović.

Bonus video: