Novi derbi za SC Derbi: Jedan od mečeva "biti ili ne biti"

U "Moraču" dolazi Krka (petak od 20 sati)

2643 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi
Foto: KK SC Derbi

SC Derbi je prava domaćinska ekipa u ABA ligi, u "Morači" je gubio od velikih favorita - Crvene zvezde i Partizana, lako ga je savladao i Mornar u malom crnogorskom derbiju.

Ostalima nije davao mnogo šansi u Podgorici gdje je upisao pet od ukupno šest trijumfa u debitantskoj sezoni. Jedina ekipa koju je savladao u gostima je Split...

Pred "studentima" je još jedna utakmica u regionalnom takmičenju u kojoj bi trebalo da se pita više od rivala - dolazi Krka (petak od 20 sati), tim koji je u 16 mečeva slavio tri puta.

Jednom je to uradio upravo protiv Derbija.

"Meč je bitan za nas, ali i za Krku. Odmorili smo nakon poraza od Cibone, izvukli pouke i spremali se za meč koji slijedi. Imamo nekih problema sa povredama, vidjećemo kakav će biti sastav, ali alibija nema", rekao je trener Andrej Žakelj i nastavio:

"Igramo na svom parketu, stepen koncentracije mora da bude na maksimalnom nivou. Isto važi za agresivnost i energiju ako želimo da zlata vrijedne pobjede. Ovo je jedan od onih mečeva "biti ili ne biti", uradićemo sve da stignemo do trijumfa", istakao je Žakelj.

Derbi je jedna od tri ekipe sa šest trijumfa, pet je sakupio Zadar...

Borba za opstanak će biti žestoka.

"Moramo da ispravimo nedostatke koje smo imali na utakmici prvom dijelu sezone, kada smo poraženi u Novom Mestu. Krka je izuzetno neugodna ekipa, koja insistira na tranziciji i oslanja se na šut za tri poena. Moramo da budemo agresivni, da usporimo ritam i spriječimo otvorene šuteve i da kontrolišemo ofanzivni skok rivala", kaže mladi centar Tomislav Ivišić.

U borbi za abaligaški status okakve utakmice moraju da se rješavaju u svoju korist.

"Vjerujem da imamo kvalitet da sprovedemo u djelo ono što se dogovorimo i da ćemo upisati bitan trijumf na putu ka opstanku u elitnom takmičenju", naglasio je Ivišić.

Slovenačka ekipa traži pobjedu, poražena je u posljednjih 10 mečeva. Upravo od duela sa Derbijem u Novom Mestu koji je odigran 30. oktobra.

"Biće nam ovo treća utakmica u pet dana i bitno je da budemo odmorni koliko je to moguće. Derbi igra veoma dobro ove sezone, ima karakter i čvrstinu, na isti način i mi moramo da odgovorimo. Podgoričane s klupe predvodi Andrej Žakelj, poznati slovenački trener, ali imaju i dosta kvalitetnih pojedinaca, posebno Amerikance i Kenana Kamenjaša, koji im je stub pod košem i u odbrani i u napadu", rekao je trener Krke Dalibor Damjanović.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: