Finiks zaustavljen u Džordžiji, Tompson uhvatio ritam, Klipersi slavili u LA derbiju

Redži Džekson postigao je 25 poena za Kliperse, od kojih i odlučujući koš četiri sekunde pre kraja

3632 pregleda 0 komentar(a)
Tre Jang u duelu sa Polom, Foto: Reuters
Tre Jang u duelu sa Polom, Foto: Reuters

Košarkaši Atlante pobijedili su Finiks sa 124:115 i prekinuli niz Sansa od 11 trijumfa u NBA ligi.

Atlantu je predvodio Tre Jang sa 43 poena i pet skokova. On je postigao šest trojki, od kojih i onu 37 sekundi prije kraja za vođstvo 122:113. Džon Kolins pobjedi je doprinio sa 19 poena i 10 skokova, a Kevin Herter sa 19 poena, od kojih je imao pet trojki.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović završio je utakmicu sa 11 poena, šest asistencija, dva skoka i ukradenom loptom. Hoksi su postigli 20 trojki iz 41 pokušaja u osmoj pobjedi u posljednjih devet utakmica.

Finiks je pretrpio prvi poraz još od 8. januara, ali je i dalje najbolja ekipa lige skorom od 41 pobjede i 10 poraza. Najefikasniji u toj ekipi bili su Devin Buker sa 32 poena, Mikel Bridžis sa 24 poena, osam skokova i četiri asistencije i Kris Pol sa 18 poena, 12 asistencija i tri ukradene lopte.

Sansi su drugi put ove sezone imali dvocifreni niz pobjeda. Od 30. oktobra do 2. decembra postavili su rekord franšize od 18 vezanih trijumfa.

Košarkaši Golden Stejta pobijedili su Sakramento sa 126:114 i ostvarili osmu uzastopnu pobjedu. Sedmorica igrača Voriorsa postigla su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Klej Tompson sa 23 poena, uz sedam asistencija i pet skokova, a pogodio je prvih sedam šuteva.

Stef Kari u pobjedi je učestvovao sa 20 poena i sedam asistencija, a Džonatan Kamings sa 18 poena i sedam skokova.

U ekipi Sakramenta najefikasniji su bili Devion Mičel sa 26 poena i osam asistencija i Harison Barns sa 25 poena i pet skokova.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobijedili su gradskog rivala Lejkerse sa 111:110. Redži Džekson postigao je 25 poena za Kliperse, od kojih i odlučujući koš četiri sekunde pre kraja. On je imao još osam skokova i šest asistencija. Markus Moris postigao je 29 poena uz sedam skokova, a Serž Ibaka 20 poena uz osam skokova.

Četiri minuta pijre kraja treće četvrtine Klipersi su vodili sa 17 razlike, a u poslednje 63 sekunde obje ekipe su pet puta bile u vođstvu, uključujući i pobjednički koš Džeksona.

Igrač Lejkersa Entoni Dejvis promašio je šut za pobjedu u posljednjim trenucima utakmice. On je meč završio sa 30 poena, 17 skokova, dvije ukradene lopte, dvije asistencije i dvije blokade. Malik Monk dodao je 21 poen, uz sedam asistencija i šest skokova, a Rasel Vestbruk 17 poena, šest skokova i četiri asistencije.

U ekipi nije bilo Lebrona Džejmsa, petu uzastopnu utakmicu, zbog problema sa lijevim koljenom. Košarkaši Majamija pobijedili su San Antonio sa 112:95 i prekinuli niz od tri poraza, a Minesota je bila bolja od Detroita sa 128:117 i ostvarila petu pobjedu u posljednjih šest utakmica.

Bonus video: