Džikić: Našli smo pravu petorku u 2. poluvremenu

„Trudili smo se da nađemo petorku koja može dobro da odigra u oba pravca. Znamo odakle prijeti ekipa Mornara, igrali smo bliže na šutu za tri poena i bolje smo kontrolisali reket”, rekao je Aleksandar Džikić

13815 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić bio je zadovoljan pobjedom u Baru i igrom svog tima u 2. poluvremenu.

„Mihailo zna šta mislim o njemu i ovoj ekipi, nije me iznenadilo što su upisali šest pobjeda na posljednjih osam utakmica. Izgubili su samo od evroligaša i Partizana, protiv kojeg su bili u igri sve vrijeme. Imaju moć u napadu zbog šuta za tri poena, na sve to je ušao i ovaj mali sa klupe Živanović. Ne mogu da kažem da smo mi iz stručnog štaba iznenađeni, ali igrači drugačije gledaju Gordića, koji je dominantan plejmejker u ABA ligi, nego njegovu zamjenu”, rekao je Džikić.

Srpski stručnjak je zadovoljan kako je njegov tim odigrao u 2. poluvremenu, pogotovo u odbrani.

„Trudili smo se da nađemo petorku koja može dobro da odigra u oba pravca. Znamo odakle prijeti ekipa Mornara, igrali smo bliže na šutu za tri poena i bolje smo kontrolisali reket. Pokušali smo da trčimo iz dobre odbrane, imali seriju na početku 3. četvrtine, što nam je pomoglo da se vratimo u meč i stignemo do laganog vođstva. U nastavku nismo imali slabog pojedinca. Kad uđe neko s klupe i ne pada rezultat, to je uvijek dobro”, zaključio je Džikić.

Bonus video: