Langović vodio Podgoricu do pobjede, Bogavac: U trci smo za četvrtfinale; Novaković: Ovo ne može izdržati ni NBA klub

Tim Nebojše Bogavca savladao Rogašku 80:68

6838 pregleda 0 komentar(a)
Lanogović na današnjem meču, Foto: ABA League j. t. d/Dragana Stjepanović
Lanogović na današnjem meču, Foto: ABA League j. t. d/Dragana Stjepanović
Ažurirano: 06.02.2022. 18:07h

Košarkaši Podgorice savladali su danas Rogašku 80:68 u meču 8. kola NLB ABA2 lige, a prvom na turniru u Banjaluci.

Tim Nebojše Bogavca stigao je do treće pobjede u ovom takmičenju, dok je slovenački tim pretrpio sedmi poraz.

Mnogo uzbuđenja viđeno je u današnjem meču - tokom prvog dijela nijedan tim nije uspio da napravi osjetniju razliku, pa je Podgorica nakon serije 9:0 u finišu poluvremena stigla do četiri poena prednosti - 37:33.

Crnogorska ekipa utakmicu je prelomila u posljednjoj četvrtini - prvo je serijom 10:0 stigla do dvocifrene prednosti (64:53), da bi se Rogaška vratila i prišla na tri poena zaostatka - 64:61. Potom je Podgorica napravila još jednu seriju 6:0 otišla na nedostižnih devet poena prednosti (70:61) i na kraju stigla do pobjede.

"Imali smo dobru energiju svih 40 minuta. Vidio se grč od prethodnog "balona" kada smo izgubili sva tri meča. Zbog velike želje pravili smo neke greške u odbrani i napadu i izgubili 18 lopti. Nemam šta da zamjerim igračima - i dalje imamo šanse za plasman na završni turnir. Preostaje nam da se pripremimo za sljedeću utakmicu", kazao je nakon meča trener Podgorice Nebojša Bogavac.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Aleksandar Langović sa 30 poena (10/16 za dva, 2/4 za tri), 10 skokova i indeksom 34.

Nikola Mišković je imao 12 poena, 11 skokova i indeks 24.

Kod Rogaške je najbolji bio Petar Vujačić sa 22 poena.

"Utakmica je bila izjednačena. Presudan momenat desio se kada nije dosuđen čist faul nad Armstrongom. Nakon toga, iz nepoznatih razloga sam dobio tehničku grešku. U posljednja dva minuta smo izgubili energiju. Sa ovom promjenom termina "balona" u Banjaluci nama je nametnut ritam, koji ne može izdržati ni NBA, a ne poluamaterski klub - igrali smo utakmicu u srijedu, pa petak. Onda smo igrali danas, pa opet igramo u srijedu i onda u petak", rekao je trener Rogaške Damjan Novaković.

Podgorica u narednom kolu, u srijedu (21 h) igra protiv MZT-a.

Bonus video: