Luković: Nastavljamo seriju koju smo počeli protiv Porta

Prošle sezone Zadar je dobiio oba međusobna duela u ABA ligi. Slavio je u Baru 110:104, a pred svojim navijačima 80:62.
58 pregleda 0 komentar(a)
Uroš Luković, Foto: Aba-liga.com
Uroš Luković, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 26.10.2017. 14:39h

Košarkaši Mornara uspješno su okončali slovenačko-austrijsku mini turneju, pobjedama protiv Olimpije u ABA ligi i Kapfenberga u FIBA Evrokupu.

Uz prethodni trijumf protiv portugalskog Porta, izabranici Mihaila Pavićevića su vezali tri pobjede na dva fronta, pa dobrom raspoloženju očekuju sjutrašnji duel u “Topolici” sa Zadrom (20 sati), u kojem imaju imperativ pobjede, kako ne bi pokvarili trijumf u Ljubljani, koji su “poništili” poraz kod kuće protiv FMP-a…

"Zadar je veoma dobra ekipa, bolja nego što to pokazuje tabela ABA lige. Zadrani su doveli još jednog Amerikanca Džošuu Bostica koji je u meču sa FMP-om pokazao da će biti veliko pojačanje. Nama pobjeda mnogo znači, jer bismo samo na taj način valorizovali trijumf u Ljubljani. Kratko vrijeme koje smo imali na raspolaganju iskoristili smo da se pripremimo što je moguće bolje za jadranski derbi. Postoji mali umor kod igrača od puta, ali nam je svima jasno da pobjeda nad Zadranima donosi stabilnost i mir. Znamo i šta nam je činiti i u odbrani i u napadu da bismo do nje došli. Ukoliko u odbrani budemo na nivou iz Ljubljane, bićemo na dobrom putu da osvojima bodove", kaže trener Pavićević koji poziva barsku publiku da podrži njegov tim.

"Utakmica sa Zadrom za nas je, ponavljam, od velike važnosti, a puna „Topolica“ nas vodi ka trijumfu", dodao je Pavićević.

Po poziciji na tabeli, ovaj duel predstavlja derbi začelja, jer pretposljednji Mornara sa dvije pobjede i tri poraza dočekuje “fenjeraša” Zadar, koji ima pobjedu u prvih pet kola, u trećem kolu u gostima protiv FMP-a.

Prošle sezone Zadar je dobio oba međusobna duela u ABA ligi. Slavio je u Baru 110:104, a pred svojim navijačima 80:62.

"Idemo na pobjedu i ništa drugo nas ne interesuje. Ekipa se u protekle dvije nedjelje i psihički i fizički digla, naporno smo trenirali, neke stvari popravili i dosta napredovali i u odbrani io u napadu. Nastavljamo seriju koju smo započeli s Portom", optimista je Luković.

Bonus video: