Kadijini Sparsi bolji od Širokog, zanimljiva situacija na tabeli

Crnogorski reprezentativac i košarkaš Sparsa, Mašan Vrbica je meč završio sa devet poena

4972 pregleda 1 komentar(a)
Vrbica i Kadija, Foto: ABA League j. t. d/Dragana Stjepanović
Vrbica i Kadija, Foto: ABA League j. t. d/Dragana Stjepanović

Košarkaši Sparsa, koje sa klupe vodi crnogorski trener Miodrag Kadija savladali su ekipu Širokog 69:63 u derbiju 8. kola NLB ABA2 lige.

Sparsi su od početka meča vodili, već u prvoj četvrtini imali dvocifrenu prednost, ali je na poluvremenu bilo izjednačeno - 33:33.

Mnogo neizvijesnosti viđeno je u 3. četvrtini, a onda je Široki u četvrtoj četvrtini serijom 6:0 došao do prednosti (58:56).

Potom su Sparsi odgovorili serijom 7:0, poveli 63:58 i u tijesnoj završnici izborili petu pobjedu u ligi.

Crnogorski reprezentativac i košarkaš Sparsa, Mašan Vrbica je meč završio sa devet poena.

U ekpi Širokog najbolji je bio bivši igrač Budućnost Volija, Luka Božić. Meč je završio sa 21 poenom.

Miodrag Kadija se na klupu Sparsa vratio krajem prošle godine, kada je naslijedio Zorana Kašćelana. Crnogorski trener je prethodne sezone Sparse doveo do finala ABA2 lige, ali je u finalu bolji bio Studentski centar.

Potom je ekipa iz Sarajeva igrala baraž sa Splitom, slavila u gostima 76:70, ali je nekadašnji trostruki evropski šampion s dvije pobjede u nizu (84:64, 90:60) zadržao status jadranskog prvoligaša.

Kada je riječ o ostalim mečevima današnjeg programa u NLB ABA2 ligi, Sutjeska je savladala MZT (56:55), dok je Helios nakon dva produžetka nanio prvi poraz u ligi domaćinu ovog "balona", banjalučkom Borcu - 99:93..

Osmo kolo sjutra zatvaraju Lovćen i Vojvodina, a nakon večerašnjih mečeva situacija na tabeli je veoma interesantna. Prvi je Borac sa sedam pobjeda i jednim porazom, drugi je MZT sa skorom 6-2, a onda slijede Sparsi, Mladost, Helios, Široki, Sutjeska i Zlatibor sa po pet pobjeda i tri poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: