Lovćen ispustio plus 21, Mugoša poklonio pobjedu Vojvodini

Tim iz Novog Sada slavio je 83:81

3603 pregleda 3 komentar(a)
Uzaludan bio i njegov tripl-dabl: Ajzea Vošington je upisao 33 poena i po 10 skokova i asistencija, Foto: Druga.aba-liga.com
Uzaludan bio i njegov tripl-dabl: Ajzea Vošington je upisao 33 poena i po 10 skokova i asistencija, Foto: Druga.aba-liga.com

Pet minuta prije kraja treće četvrtine košarkaši Lovćena vodili su 21 razlike protiv Vojvodine (56:35), potom su, na 93 sekunde do kraja imali pet poena prednosti (81:76), ali su u neizvjesnoj završnici izgubili prvi meč na turniru NLB ABA2 lige u Banjaluci.

Tim iz Novog Sada slavio je 83:81.

Pri rezultatu 81:81 Cetinjani su krenuli u akciju, a onda je Marko Mugoša, 23 sekunde prije kraja meča, a sedam prije isteka napada, sa oko devet metara nerezonski šutnuo trojku i promašio.

Uslijedio je napad Vojvodine, Uroš Banjac je šutirao za tri, ali ga je Mugoša faulirao. Košarkaš Vojvodine potom je pogodio dva slobodna bacanja i svom timu donio pobjedu.

Cetinjani su od početka vodili, na krilima Ajzee Vošingtona brzo stigli do osjetnijeg vođstva i na odmor otišli sa 11 poena prednosti 43:32.

I u nastavku je Lovćen dobro krenuo, ali je na pet minuta do kraja trećeg perioda uslijedio pad.

"Imali smo probleme prethodnih dana, bilo nas je šest, sedam na treninzima, pred sami meč smo ostali bez još jednog igrača, pa nam je ponestalo snage u skraćenoj rotaciji polovinom treće četvrtine. Mislim da nije Vojvodina nas pobijedila, nego smo mi sami sebe pobijedili. Nijesmo se snašli na njihovu zonu - prestali smo da trčimo i promašili nekoliko šuteva. Imali smo priliku da zadržimo prednost, imali tri razlike u posljednjem minutu, ali smo zbog naše gluposti izgubili utakmicu", kazao je trener Lovćena Petar Jovanović.

Najbolji u ekipi Petra Jovanovića bio je Ajzea Vošington, koji je meč završio sa tripl-dabl učinkom - za 40 minuta ubacio je 33 poena, a imao je po 10 skokova i asistencija i indeks 49.

Alen Hadžibegović je meč završio sa 14 poena i 11 skokova i indeksom 25.

U ekipi Vojvodine, na čijoj klupi zbog koronavirusa nije sjedio Miroslav-Muta Nikolić, najbolji je bio Nikola Gaćeša sa 23 poena.

Cetinjani nakon današnjeg poraza imaju tri pobjede i pet poraza, Vojvodina je na polovičnom učinku.

Lovćen u narednom kolu igra protiv Širokog.

Bonus video: