Budućnost se probudila tek na minus 24, Venecija odnijela bodove iz „Morače”

Tim Aleksandra Džikića na početku 2. poluvremena gubio 51:27, prišao na minus devet, ali nije umio da zagradi reket, što je italijanski tim kaznio i rutinski slavio 82:72

24327 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Kendrik Peri je ubacio nekoliko važnih koševa, ali nije bilo dovoljno za nestvarni preokret, Foto: KK Budućnost Voli
Kendrik Peri je ubacio nekoliko važnih koševa, ali nije bilo dovoljno za nestvarni preokret, Foto: KK Budućnost Voli

Tek kada je sve bilo praktično izgubljeno, kada su otišli na 24 poena minusa, košarkaši Budućnost Volija i oko 2.000 navijača kao da su se probudili i pridružili „varvarima”.

Nažalost, bilo je kasno - Venecija je u „Morači” slavila 82:72 i timu Aleksandra Džikića zakomplikovala borbu za jedno od prva četiri mjesta u grupi B Evrokupa.

Koliko je šampion Crne Gore bio nemoćan, najbolje govori činjenica da je samo jednom do posljednje četvrtine prišao na jednocifrenu razliku, i to kada je Marko Jagodić-Kuridža dao prvi koš nakon tri minuta i dvije sekunde za 2:10.

Venecija je promjenama odbrane i zonom potpuno poremetila napad „plavih”, a na drugom kraju terena je sve konce igre držao Džordan Tiodor.

Američki plejmejker, koji je nedavno stigao u Italiju, lako je probijao rivale, dao dvije trojke, razigravao saigrače i bio najzaslužniji što je tri i po minuta prije kraja 1. četvrtine bilo 4:21.

KK Budućnost Voli
foto: Sofascore

Džastin Kobs je bio potpuno van igre i očito je u velikom padu forme, što se poklopilo sa dolaskom Kendrika Perija, jer više nije neprikosnoveni lider ekipe.

Njegova zamjena je nakratko probudila tim Aleksandra Džikića, trojkom smanjila na 11:23, ali se i dalje sve pitala Venecija.

Izabranici Valtera de Rafaelea su igrali raznovrsno, „punili” obruč sa svih pozicija i u 18. minutu zasluženo stigli do 20 razlike (43:23).

Zoran Nikolić zakucava preko Mičela Vata
Zoran Nikolić zakucava preko Mičela Vatafoto: KK Budućnost Voli

Ni tu nije bio kraj hodu po mukama - nakon dva realizovana napada šampiona Crne Gore, De Rafaele je odmah uzeo tajm-aut, a njegovi igrači odgovorili serijom 6:0, koju je za ogromnih plus 22 (49:27) zaključio Viktor Sonders zakucavanjem uz zvuk sirene na kraj poluvremena, nakon što je Tiodor ukrao loptu Kobsu.

Džef Bruks je na startu nastavka povisio na 51:27 i bilo je praktično jasno da povratka nema, jer su za takav podvig neophodne trojke, a Budućnost je po tom parametru najgori tim Evrokupa. Davala ih je tek šest po utakmici, a večeras u 1. poluvremenu samo jednu iz šest pokušaja, do kraja još tri.

Publiku je probudio Vladimir Micov. Nakon što je promašio svih 10 šuteva iz igre u dva meča protiv Venecije, prve poene je postigao sredinom 3. četvrtine sa penala, a onda se razgoropadio - ubacio je još devet koševa, a potom Peri iz kontre smanjio na 60:49 na uvodu u 30. minut.

Vladimir Micov
Vladimir Micovfoto: KK Budućnost Voli

Peri i Petar Popović su trojkama na startu posljednje dionice vratili jednocifreni minus (64:55), a da su u tim trenucima bolje gradili svoj reket i da nisu dozvolili gostima da u jednom napadu imaju čak tri ofanzivna skoka, možda bi i mogli do nestvarnog preokreta.

Ovako, Ostin Dej i Majkl Bramos su iskoristili sve te skokove u napadu i na nepuna četiri minuta do kraja povećali na nedostižnih 76:61.

BUDUĆNOST VOLI - VENECIJA 72:82 (13:25, 14:24, 22:13, 23:20)

Podgorica - Dvorana „Morača”. Gledalaca: 2.250. Sudije: Jeresuelo (Španija), Caruha (Grčka), Valjejev (Rusija).

Budućnost Voli: KOBS 10 (2-2), Atić 2, ŠEHOVIĆ, Micov 14 (6-5), SILI 2, Tarolis, Nikolić 4, JAGODIĆ-KURIDŽA 4 (4-3), Drobnjak, Popović 10 (1-1), RID 15 (6-5), Peri 10.

Venecija: Stoun 2 (2-2), Bramos 12 (2-2), TONUT 6, Dej 10, De Nikolao, Sonders 6 (5-4), EHODAS 8 (3-2), Morgan, BRUKS 6, TIODOR 15, VITALI 5, Vat 12 (2-0).

Bonus video: