Podgorica u posljednjoj sekundi ostala bez pobjede protiv MZT-a

Koš za pobjedu Makedonaca postigao je Adem Mekić, koji je bio tragičar na utakmici sa Sutjeskom dva dana ranije. Prethodno je Ognjen Čarapić promašio oba slobodna bacanja

4685 pregleda 1 komentar(a)
U finišu promašio oba slobodna bacanja: Ognjen Čarapić, Foto: ABA League j. t. d/Dragana Stjepanović
U finišu promašio oba slobodna bacanja: Ognjen Čarapić, Foto: ABA League j. t. d/Dragana Stjepanović

Košarkaški Podgorice izgubili su večeras od MZT-a (76:75) u meču 9. kola NLB ABA2 lige.

Tim Nebojše Bogavca u samoj završnici je ispustio pobjedu - nakon pogođenih bacanja Ognjena Čarapića Podgorica je 57 sekundi prije kraja imala tri poena prednosti (75:72). Potom je bivši igrač Budućnost Volija, Robert Rikić, 13 sekundi prije kraja pogodio za 75:74, a onda su igrači makedonskog kluba faulirali Čarapića, koji je oba puta bio neprecizan sa penala.

Nakon Čarapićevog drugog promašaja lopta je uhvatio Cetinjanin Nemanja Milošević, proigrao Adema Mekića, koji je imao otvoren put do koša i u posljednjoj sekundi pogodio za preokret i sedmu pobjedu MZT-a u regionalnom takmičenju.

Mekić se večeras iskupio za promašena bacanja u finišu utakmice sa Sutjeskom, koju je MZT izgubio. A i sama završnica večerašnjeg meča ličila je na duel MZT-a i Sutjeske, koji je odigran prije dva dana.

"Ostaje žal kada izgubite utamicu na ovakav način. Nemam šta da zamjerim Čarapiću. U posljednjem napadu smo zakasnili na rotaciju i pustili Mekića da ode na polaganje. Bila je dobra utakmica, mi smo bili u skraćenoj rotaciji... Želja i borbenost su bili na odličnom nivou. Samo je borbenost nedostajala", kazao je nakon meča trener Podgorice Nebojša Bogavac.

Nebojša Bogavac
Nebojša Bogavacfoto: ABA League j. t. d/Dragana Stjepanović

Podgorica je čitavo drugo poluvrijeme igrala bez povrijeđenog Nikole Miškovića.

"I dalje imamo šanse za plej-of. Moramo da vidimo kakva je situacija sa Miškovićem. Ako ne bude ozbiljnija povreda, da pokušamo u narednom meču da dođemo do rezultata, koji će nas ostaviti u igri", poručio je Bogavac.

Crnogorska ekipa promašila je čak 12 slobodnih bacanja (20/32), a najefikasniji su bili Ognjen Čarapić i Marko Kovačević sa po 15 poena.

Kod MZT-a 15 poena je ubacio Nemanja Milošević.

Podgorica nakon večerašnjeg meča ima tri pobjede i šest poraza, MZT je na skoru 7-2.

Tim Nebojše Bogavca u narednom kolu, u petak (12 h) igra sa Pelisterom.

Bonus video: