Žakelj: Pravi pristup i vjerovatno najbolja odbrambena partija u sezoni

"Studenti" ubjedljivi - 83:62

5344 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi
Foto: KK SC Derbi

Trener SC Derbija Andrej Žakelj je samo mogao da čestita ekipi nakon velike pobjede, osme u sezoni u Admiralbet ABA ligi.

Podgoričani su u odloženom meču 14. kola regionalnog takmičenja lako savladali Megu u "Morači" - bilo je 83:62.

"Bila je bitna utakmica za nas - i za samopouzdanje i za tabelu. Pristup je bio sjajan, kada je zalaganje ovakvo, uz odbranu i "fajt", onda i greške lakše padaju. Rezultat možda nije mjerilo, ali najvažnije je da smo slavili", rekao je Žakelj.

"Studenti" su se rivali revanširali za poraz na startu sezone.

"Prva utakmica u sezoni je odavno prošla, ide se dalje i poslije pobjede i poslije poraza. Sada smo igrali veoma dobru odbranu, vjerovatno najbolju u sezoni. Nismo dali Megi da dominira u ofanzivnom skoku, što ona želi i to je bio jedan od razloga trijumfa", dodao je slovenački stručnjak.

Povezani članci

10. Februar 2022.

SC Derbi moćan protiv Mege, opstanak je na vidiku

Mega je bila nemoćna.

"Sve je bilo u znaku Derbija, koji se odlično navikao na kriterijum suđenja i imao kontrolu. Kada pogledamo i procente šuta, onda je razlika čak o dobra. Čestitam rivalu na zasluženom trijumfu", istakao je trener Mege Vladimir Jovanović.

Mega ostaje u Podgorici, u nedjelju igra protiv Budućnosti.

"Meč sa Derbijem je stigao u lošem trenutku po nas, jer smo u ponedjeljak igrali sa Crvenom zvezdom, po meni bez rezona. Ljut sam, nisam zadovoljan kako je ekipa igrala, jer se ulaže mnogo truda. Ovako ne smijemo da izgledamo", kazao je Jovanović.

Bonus video: