Magični Dončić do rekorda karijere, Finiks silan i protiv šampiona (VIDEO)

Dončić je do rekorda karijere došao nakon sjajne prve četvrtine u kojoj je upisao čak 28 poena.

4152 pregleda 4 komentar(a)
Luka Dončić na meču sa Klipersima, Foto: Reuters
Luka Dončić na meču sa Klipersima, Foto: Reuters

Košarkaši Dalasa savladali su sinoć na svom parketu Los Anđeles Kliperse 112:105, predvođeni Lukom Dončićem koji je postigao 51 poen.

Dončić je do rekorda karijere došao nakon sjajne prve četvrtine u kojoj je upisao čak 28 poena.

Uprkos tome što je Dončić postigao sedam od devet trojki u najuspješnijoj četvrtini karijere, Dalas nije uspio da prelomi meč, pa su Klippersi u posljednjoj dionici bili na dva poena zaostatka, ali nisu uspjeli da preokrenu rezultat.

Darijus Fini Smith dodao je 12 poena za pobjedničku ekipu, a u Klipersima je najbolji bio Markus Moris s 21 poenom.

Dalas je peti na Zapadu s 33-23, dok su Klipersi osmi s 27-30.

Košarkaši Golden stejta izgubili su na svom terenu od Njujorka sa 116:114. Nikse je do pobjede predvodio Džulijus Rendl s 28 poena i 16 skokova, dok je Evan Furnije dodao 22.

U redovima Voriorsa najbolji je bio Stef Kari sa 35 poena, ali je promašio zadnji šut za produžetak.

U reprizi prošlogodišnjeg NBA finala Finiks je pobijedio Milvoki s ubjedljivih 131:107. Najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je Diandre Ejton sa 27 poena, a Kris Pol je dodao 17 poena,uz 19 asistencija.

S druge strane, Džru Holidej i Kris Midlton postigli su po 21 poen kod Baksa, dok je Janis Adetokumbo utakmicu završio s 18 poena, ali nije ulazio u igru cijelu posljednju četvrtinu jer su Sansi imali ogromnu prednost.

Vašington je slavio protiv Bruklina s 113:112 i to nekoliko sati nak

on odlaska Džejmsa Hardena u Sikserse. Netsi su doživjeli čak 10. poraz u nizu, a Kajri Irving, jedini član sada razbijenog "Big3" - budući da Kevin Durent još liječi koljeno - nije mogao da promijeni tok meča, iako je dao 31 poen, 6 asistencija i 5 skokova.

Kentavijus Koldvel-Poup (13) postigao je ključne koševe za Vizardse, u kojima je Kajl Kuzma postigao tripl-dabl (15 poena, 13 skokova, 10 asistencija).

Zaglavljen na osmom mjestu Istoka, Bruklin sada čeka brzu integraciju Bena Simonsa, Seta Karija i Andrea Dramonda, koji su stigli iz Filadelfija u sinoćnjem trejdu.

Bonus video: