Pavićević pred Igokeu: Važnije od svega je da se Gordić uspješno oporavi

Utakmica 20. kola se igra u subotu od 17 sati

2823 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Mornar
Foto: KK Mornar

Od duela sa Igokeom početkom novembra prošle godine je počeo napredak košarkaša Mornara.

Pobjeda u "Topolici" (82:76) u sedmom kolu bila je prva za Barane u ABA ligi ove sezone, nakon nje su upisali još šest trijumfa u 10 utakmica i postali legitiman konkurent za plej-of regionalnog takmičenja.

Dva rivala se sastaju i sjutra u Laktašima (17 sati) u utakmici 20. runde, a Mornar je bitno oslabljen jer je zbog povrede koljena sezonu zavšio Nemanja Gordić.

"Povrede su sastavni dio sporta, ali nas je, u ovom trenutku, kada imamo vrlo skraćenu rotaciju, zadesio veliki peh. I tu više mislim na peh koji je doživio Nemanja Gordić nego klub. Nadali smo se da njegova povreda protiv Budućnosti nije toliko ozbiljna. Ali, poslije magnetne resonance i čitanja snimka, doktori su konstatovali da se radi o težoj povredi, o povredi ukrštenog ligamenta", rekao je trener Mihailo Pavićević i dodao:

Povezani članci

11. Februar 2022.

Teža povreda: Nemanja Gordić završio sezonu

"Nemanji predstoji operacija. Najbitnije je da se što prije oporavi i ponovo počne da radi ono što najbolje zna. Za nas je ta povreda došla u najgorem momentu, kada se odlučuje da li ćemo uhvatiti neki voz za plej-of. Podsjetiću, prije petnaestak dana ostali smo i bez drugog pleja Treja Luisa koji je zbog post kovid problema morao da napravi pauzu do kraja sezone", poručio je trener Mornara.

Sead Šehović najavljuje borbu:

"Igokea igra jako kvalitetno na svom terenu, to je dokazala i pobjedom protiv Crvene zvezde. Oslabljeni smo, ali daćemo sve da odigramo što bolje i da, ako budemo u prilici, trijumfujemo", kazao je Šehović.

Mornar je vezao dva poraza (Crvena zvezda i Budućnost), Igokea je izgubila posljednja tri meča i ima skor 9-9.

"Drago mi je da ugostimo naše prijatelje iz Bara. Mornar zaslužuje svaki respekt, u formi je koja je obećavajuća i igra mnogo bolje nego što je to bio slučaj početkom sezone. Naš rival je koncepcijski promijenio sastav, samim tim i igru i sigurno nam neće biti lako", poručio je trener Igokee Dragan Bajić.

Trijumf je imperativ za domaćina.

"Neke stvari u igri ne smiju da se ponove, pogotovo ako imamo ambicija da jurimo šesto mjesto koje vodi u plej-of. Ovo je prva stepenica, pobjedom protiv Mornara bismo bili bliži tom cilju", zaključio je Bajić.

Bonus video: