Pavićević: Napad nam je bio katastrofalan, očekivao sam da ćemo bolje nadomjestiti izostanak Gordića

„Nismo koristili šanse koje smo imali u 1. poluvremenu, kada smo u odbrani djelovali jako dobro i izbacili iz ritma njihov napad. Ali, od prvog do posljednjeg minuta smo imali katastrofalnu organizaciju napada, nismo igrali našu košarku”, rekao je Mihailo Pavićević

6169 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Igokea/Marija Vuruna
Foto: Igokea/Marija Vuruna

Porazom od Igokee (70:57), košarkaši Mornara su praktično ostali bez šansi za plasman u plej-of Admiralbet ABA lige.

Barani imaju skor 7:11 i preostalih osam utakmica bi vjerovatno morali da upišu bar šest pobjeda kako bi sa 10. došli na 6. mjesto. Sa ovakvim timom, to djeluje nemoguće.

„Nismo koristili šanse koje smo imali u 1. poluvremenu, kada smo u odbrani djelovali jako dobro i izbacili iz ritma njihov napad. Ali, od prvog do posljednjeg minuta smo imali katastrofalnu organizaciju napada, nismo igrali našu košarku”, rekao je Mihailo Pavićević.

Iskusni trener je bio vidno razočaran.

„Sve smo pokušali individualnim rješenjima i umjesto da dobru odbranu u 1. poluvremenu iskoristimo za vođstvo, na poluvrijeme smo otišli izjednačeni. U nastavku je Igokea u napadu odigrala bolje, a mi smo nastavili da igramo zaista katastrofalno, nikad gore ove sezone”.

Prije 10-ak dana iz Mornara je otišao američki plejmejker Trej Luis, a onda se povrijedio i prvi organizator igre Nemanja Gordić, za kojeg je sezona završena zbog teže povrede koljena. U njihovom odsustvu, Barani su bili smušeni.

„Znali smo da ćemo u nedostatku dvojice prvih plejmejkera, Gordića i Luisa, imati problema, ali sam očekivao da će igrači koje smo planirali da to nadomjeste odigrati mnogo bolje. Nadam se da ćemo se na sljedećim utakmicama, poslije pauze. vratiti na pravi put”, zaključio je Pavićević.

Bonus video: