Džikić: Mega nikako ne smije da se potcijeni; Sili: Neophodno je da se vratimo na pravi put

Meč u „Morači” sjutra (17 časova), „plavi” bi trijumfom nastavili potjeru za beogradskim „vječitim rivalima” i bitku za jednu od prve dvije pozicije

6925 pregleda 3 komentar(a)
Želi da se iskupi za očajno izdanje protiv Venecije: Denis Džerom Sili, Foto: KK Budućnost Voli
Želi da se iskupi za očajno izdanje protiv Venecije: Denis Džerom Sili, Foto: KK Budućnost Voli

Sva tri poraza ove sezone u Admiralbet ABA ligi, košarkaši Budućnost Volija su doživjeli u Beogradu.

I dok su neuspjesi protiv Crvene zvezde i Partizana mogli da se očekuju, drugi uzastopni poraz od Mege (87:81) u glavnom gradu Srbije je bio potpuno neočekivan.

Tim Aleksandra Džikića je tada odigrao katastrofalno 1. poluvrijeme, primio čak 55 poena i prekinuo seriju od sedam pobjeda, tokom koje su pali Ulm, Cedevita Olimpija, Valensija i Virtus.

Šansa za osvetu pruža se sjutra (17 časova) u „Morači”, a „plavi” bi trijumfom nastavili potjeru za beogradskim „vječitim rivalima” i bitku za jednu od prve dvije pozicije.

„Mega nikako ne smije da se potcijeni. Prije svega, pobijedila nas je Beogradu, baš kao i Partizan, Cedevita Olimpiju i FMP. Prije nekoliko dana je dobro namučila i ekipu koja brani titulu u ABA ligi”, upozorava Džikić.

Tim Vlade Jovanovića je pomalo neočekivano prije tri dana ubjedljivo poražen u Podgorici od SC Derbija (83:62), ali će sigurno odigrati mnogo bolje, jer ima motiv protiv velikana.

„To je grupa talentovanih i ambicioznih igrača, koji baš u ovakvim mečevima prave svoje košarkaško ime i prezime. Vrlo su agresivni u skoku i u fazi tranzicije, igraju sa puno energije, kažnjavaju svako opuštanje. Sa njima mora da se igra čvrsto i disciplinovano, na njihovom nivou energije”, zaključio je Džikić.

Dan prije utakmice SC Derbi - Mega, u „Morači” je Budućnost poražena od Venecije (82:72) u meču u kojem je odigrala očajno i gubila 24 razlike.

Jedan od najgorih na terenu je bio Denis Džerom Sili, koji poručuje da su ostali dužni navijačima.

„Moramo da izađemo na teren sa mnogo više intenziteta i entuzijazma nego na prethodnoj utakmici. Moramo da damo navijačima neku iskru, ne možemo da čekamo da oni to urade za nas, iako smo im zahvalni na tome. Neophodno je da se vratimo na pravi put, vjerujem da će tako i biti”, naglasio je američki šuter.

Mega zna da iznenadi najbolje timove ABA lige, zato je oprez neophodan.

„Imaju dobar tim, bore se čvrsto. Izgubili su od SC Derbija, sigurno će imati veliki motiv nakon tog poraza. Moramo da budemo na nivou i fokusirani od početka”, poručio je Sili.:81

Bonus video: