Marinović: SC Derbi nije iznenađenje, stvoreni su za velike uspjehe

Borac sjutra (18 h) dočekuje SC Derbi u 20. kolu AdmiralBet ABA lige

7231 pregleda 0 komentar(a)
Marinović na meču u Podgorici u prvom dijelu sezone, Foto: SC Derby
Marinović na meču u Podgorici u prvom dijelu sezone, Foto: SC Derby

Košarkaši SC Derbija sjutra (18 h) gostuju čačanskom Borcu u 20. kolu AdmiralBet ABA lige.

Uoči dolaska "studenata" u taboru Borca su oprezni, ali i svjesni činjenice da ekipa iz Podgorice bolje igra kod kuće nego u gostima. Tim Andreja Žakelja zabilježio je samo jednu pobjedu na strani ove sezone u regionalnom takmičenju.

"Protivnika poznajemo poprilično dobro. Riječ je o odličnoj ekipi, koju dobro vodi trener Žakelj. U rosteru tima iz Podgorice nalaze se kvalitetni stranci, koji prave veliku razliku na parketu. Naravno, tu je i Kamenjaš, koji je ove godine poprilično popravio svoju igru, tako da je ostvario vidan napredak i igra fenomenalno. Neko bi rekao da je SC Derbi veliko iznenađenje ABA lige, ali i nije, jer je bilo očigledno još prije početka sezone da je tim stvoren za značajne uspjehe. Nema sumnje, pred nama je teška utakmica. Ali imali smo dovoljno vremena da dobro treniramo i spremimo se za ono što nam slijedi“, rekao je trener Borca, Marko Marinović.

SC Derbi je u prvom dijelu sezone slavio 88:74.

"Pred nama je novi izazov. Protiv SC Derbija smo igrali u prvom dijelu sezone i izgubili. Naš naredni protivnik ima dosta mladih i perspektivnih igrača u svojim redovima, ali isto tako i nekoliko kvalitetnih stranaca. Zaista igra dobro, što je dokazao nedavno, kada je ubjedljivo savladao Megu. Ali bolje igraju kod kuće nego na strani. Što se nas tiče, igraćemo naredni meč kod kuće, što nam daje motiv više. Naravno, vremena smo imali i više nego dovoljno da se spremimo“, poručio je košarkaš Čačana Nemanja Todorović.

Bonus video: