Budućnost Voli sa Podgoricom, Lovćen rival Mornara

Finalni turnir biće odigran 16. i 17. februara u podgoričkoj „Bemax areni”

5133 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Aleksandar Džikić, Petar Jovanović i Nebojša Bogavac, Foto: KSCG
Mihailo Pavićević, Aleksandar Džikić, Petar Jovanović i Nebojša Bogavac, Foto: KSCG
Ažurirano: 14.02.2022. 13:33h

Košarkaši Budućnost Volija u polufinalu Kupa Crne Gore igraće sa ekipom Podgorice, dok će drugog finalistu odlučiti duel Mornara i Lovćena, odlučeno je žrijebom u Košarkaškom savezu.

Finalni turnir biće odigran 16. i 17. februara u podgoričkoj „Bemax areni”.

Polufinalni dueli na programu su u srijedu do 17.30, odnosno 20 časova. Finale je zakazano za četvrtak u 20 sati.

Trofej brane košarkaši Budućnost Volija, koji su u prošlogodišnjem finalu savladali Mornar 102:93 i osmi put uzastopno bili najbolji.

„Ovo je specifično takmičenje, mora da se odigra dva puta po 40 minuta u dva dana da bi se osvojio trofej. Moraćemo da donesemo odluku sa kojim strancima ćemo nastupiti, probaćemo da pronađemo balans u odnosu na domaće i strane igrače. Podgoricu smo pratili malo više od Lovćena, znamo kakav nas protivnik očekuje. Ući ćemo ozbiljno u cijelu priču”, rekao je trener „plavih” Aleksandar Džikić.

Podgorički tim 14 puta osvajao je Kup Crne Gore, a ima i tri trofeja Kupa u SR Jugoslaviji. Trofej u Crnoj Gori ima i Sutjeska, koja je najbolja bila 2013. godine.

„Podgorica prvi put igra završni turnir, a u polufinalu se sastajemo protiv najkvalitetnije ekipe u Crnoj Gori. Mislim da je to našim igračima motiv da se predstave u najboljem svjetlu i da probamo da pružimo kvalitetan otpor Budućnosti. O kvalitetu protivnika nema šta da se priča, pokazao je to u oba takmičenja”, jasan je strateg Podgorice, Nebojša Bogavac.

Duel Mornara i Lovćena biće obračun ranjenika - Barani su ostali bez Nemanje Gordića i rastali se sa Trejom Luisom, dok su Cetinjani bili bez nekoliko igrača na „balonu” NLB ABA2 lige u Banjaluci.

„Loš ili dobar dan neke ekipe uvijek donese iznenađenje. Lovćen je kvalitetna, dobro vođena ekipa i sigurno nam neće biti nimalo lako. Nisam u situaciji kao kolega Džikić da biram stranca naspram domaćeg igrača, jer gledamo da sastavimo desetoricu zdravih za Kup. Ostali smo bez dva plejmejkera, taj problem se osjetio u Laktašima. Nema kukanja, moramo brzo da se prestrojimo i pokušamo da pružimo što bolje partije”, naglasio je šef struke Mornara Mihailo Pavićević.

U timu iz Prijestonice se ne zanose velikim stvarima.

„Samim plasmanom na završni turnir Kupa smo ispunili cilj. Pričati o kvalitetu Mornara je smiješno, favorit je u svakom slučaju. Pokušaćemo da pružimo najjači mogući otpor, ali s obzirom na stanje i sastav u kojem smo, daleko smo od toga da možemo da priprijetimo. Svaki minut preko 40 bio bi uspjeh, ne očekujemo to, već to prepuštamo vama”, obratio se trener Lovćena Petar Jovanović kolegama iz Budućnosti i Mornara.

Bonus video: