Budućnost rutinski do finala, Danilo Nikolić prvi put u sastavu nakon septembarske drame

Tim Aleksandra Džikića slavio 79:60 i sada čeka pobjednika drugog polufinala, Mornar - Lovćen. Finale sjutra u 20 časova

16134 pregleda 5 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

U finalu 16. Kupa Crne Gore od obnavljanja nezavisnosti, 16. put će se za trofej boriti košarkaši Budućnost Volija.

Tim Aleksandra Džikića je opravdao ulogu favorita protiv gradskog rivala Podgorice, slavio 79:60 (23:18, 19:14, 23:18, 14:10) i u sjutrašnjem finalu od 20 časova će tražiti 15. pehar u ovom takmičenju protiv pobjednika meča Mornar - Lovćen.

Iako se pitanje pobjednika nije postavljalo ni prije ni tokom meča, tim Nebojše Bogavca je pružio više nego dostojan otpor.

Tek u finišu 1. poluvremena je dozvolio šampionu da dođe do dvocifrene razlike, a u 29. minutu posljednji put imao priključak (60:50).

"Plavi" su u finišu 3. i početkom posljednje četvrtine vezali osam poena i stigli do plus 18 (68:50).

Najefikasniji u pobjedničkom timu je bio Petar Popović sa 13 poena, Kendrik Peri je ubacio 11, Vili Rid i Marko Jagodić-Kuridža po devet, Filip Barović osam...

U sastavu nije bilo Denisa Džeroma Silija i Donatasa Tarolisa, jer je Džikić imao pravo na četiri stranca i izabrao Vladimira Micova, Jagodić-Kuridžu, Perija i Rida.

U redovima Podgorice odskočili su Marko Kovačević sa 17 i Ognjen Čarapić sa 12 koševa.

Sjajna vijest za navijače Budućnosti je što je u timu bio i Danilo Nikolić. Krilni centar, koji je početkom septembra kolabirao na treningu i hitno operisan u Istanbulu, počeo je da trenira sa ekipom prije mjesec, ali je bio van stroja zbog lakše povrede koljena, a potom i gripa.

Još nije potpuno spreman, zbog toga večeras nije ni igrao, ali se očekuje da će zaigrati 5. marta protiv Zadra u Admiralbet ABA ligi.

Bonus video: