Tim Lebron opet pobijedio, Kari oborio rekord i postao MVP

Stef Kari ispisao istoriju - dao 16 trojki i oborio rekorde i Ol-stara (sa devet ga držao Pol Džordž), ali i cijele NBA, jer je njegov saigrač Klej Tompson 14 puta pogodio iza linije 7,24 u ligaškom duelu sa Čikagom

3782 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters/Kyle Terada-USA TODAY Sports
Foto: Reuters/Kyle Terada-USA TODAY Sports

I petu godinu zaredom, otkada se ne igra duel Istoka i Zapada, već ekipe biraju najbolji igrači, Tim Lebron je pobijedio na Ol-staru.

Sastav koji je izabrao jedan od najboljih košarkaša svih vremena je savladao Tim Durent 163:160, a Stef Kari ispisao istoriju - dao je 16 trojki i oborio rekorde i Ol-stara (sa devet ga držao Pol Džordž), ali i cijele NBA, jer je njegov saigrač Klej Tompson 14 puta pogodio iza linije 7,24 u ligaškom duelu sa Čikagom.

Kari je 2. poluvrijeme otvorio sa pet trojki za dva minuta i osam sekundi, a do 50. poena stigao flouterom u posljednjoj četvrtini. Imao je još šest šuteva da izjednači ili nadmaši rekord Entonija Dejvisa od 52 koša na mečevima svih zvijezda, ali nije uspio.

„Osvajanje ove nagrade je nešto što sam želio da osjetim. I kada sam vidio da sam joj blizu, samo sam na neki način želio da zajašem taj talas”, slikovit je bio najbolji šuter svih vremena.

Tačku na meč je stavio Džejms košem za konačnih 163:160, a meč je završio sa 24 poena, osam asistencija, šest skokova, tri ukradene lopte i blokadom.

U pobjedničkom timu je odličan bio i Janis Adetokunbo sa 30 poena i 12 skokova, dok je Nikola Jokić na terenu proveo 21 minut i bio blizu tripl-dabla sa 10 koševa, devet uhvaćenih lopti i osam asistencija.

U gubitničkoj ekipi, za koju zbog povrede nije nastupio Kevin Durent, najbolji je bio Džoel Embid sa 36 pogodaka i 10 skokova, Devin Buker je dodao 20, a Lamelo Bol 18.

Na poluvremenu utakmice predstavljeno je 75 najvećih igrača u 75-godišnjoj istoriji NBA lige, a najveći aplauz publike u Klivlendu dobili su Kobi Bryant, koji je tragično preminuo u januaru 2020, Džejms i Majkl Džordan, koji se posljednji pojavio na parketu.

U trenutku koji je uhvatila američka televizija, Džordan se zabavio provocirajući Medžika Džonsona.

„Gdje su ti patike? Možemo odmah jedan na jedan”.

Bonus video: