Nakon samo četiri kola: Bruklin najbolji napad, Durent prvi bloker, Grin treći asistent...

Kada se pomisli na to koji tim postiže najviše pena po meču, vjerovatno prvi na pamet padaju Golden Stejt ili Hjuston ili Klivlend. Međutim nakon tri odigrane utakmice na prvom mjestu se nalaze Bruklin Netsi
77 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2017. 14:32h

Kada bi se nakon samo četiri odigrana kola napravio presjek u NBA ligi dobili bi se prilično čudni rezultati u statistikama igrača

Tako je najbolji bloker lige Kevin Durent sa 3,75 blokade po meču. Pored brojnih centara, koji pretenduju za najbolje blokere Durent je prvi, a njegovu statistiku svakako popravlja sedam rampi na meču protiv Nju Orleansa.

Durentov saigrač i prošlogodišnji najbolji defanzivac lige, Drejmon Grin je trenutno treći asistent lige, sa devet asistencija po meču. Četvorka GSW-a, koji često igra i poziciju centra je trenutno glavni u razigravanju spoljne linije tima iz Zaliva.

Kada se pomisli na to koji tim postiže najviše pena po meču, vjerovatno prvi na pamet padaju Golden Stejt ili Hjuston ili Klivlend. Međutim nakon tri odigrane utakmice na prvom mjestu se nalaze Bruklin Netsi.

Ekipa "sa one strane mosta" bilježi čak 124 poena po meču.

D'Anđelo Rasel, pojačanje koje je ljetos stiglo u Bruklin, bi u ovom trenutku uzeo nagradu za igrača koji je najviše napredovao. Plej Netsa ove sezone bilježi 21 poen, 7 asistencija i 4,3 skoka po meču (mada mu na ruku ide i povreda Džeremija Lina, koji je već u prvoj utakmici završio sezonu).

Sa druge strane očekivano najgori u postizanju poena su Čikago Bulsi. Ekipa koja je poslednjih 10 godina uvjek bila konkuretna za plejof, ove sezone bilježi tek 85 poena po meču.

Kada bi se birao MVP ovog otvaranja lige, onda bi ta titula pripala Janisu Antetokounmpou. "Greek Freak" ove sezone ima nevjerovatne brojke i u prosjeku ubacuje 36,8 poena, hvata 10,8 skokova, i dijeli 5,3 asistencije po meču.

Janis je odličan na obje strane terena pša tako u odbrani ima 2,3 ukradene i jednu blokadu po meču.

Na kraju, nije nikakav rekord lige, niti je trenutno prvi u ovoj kategoriji, ali LeBron Džejms puca 91 odsto sa linije slobodnih bacanja.

"Kralj" važi za najboljeg košarkaša današnjice ali nije baš poznat kao dobar izvođač slobodnih bacanja. I dok je u karijeri negdje na 74 odsto šuta, prošle sezone je pucao tek 67 odsto.

Normalno svi ovi podaci su vrlo mali uzorak, zbog malog broja odigranih utakmica. Pred nama su još 78 kola regularnog dijela sezone.

Galerija

Bonus video: