Mornar gostuje Kapfenberg Bulsima

Kapfenberg je u prvom kolu FIBA Evrokupa poražen od finskog Kataja basketa na svom terenu (86:72)
0 komentar(a)
KK Crvena zvezda - KK Mornar, Foto: Aba-liga.com
KK Crvena zvezda - KK Mornar, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 24.10.2017. 09:40h

Za košarkaše Mornara nema predaha - nakon dramatičnog duela protiv Olimpije u ABA ligi, već danas nastavljaju takmičenje u FIBA Evrokupu.

Barani su na startu grupe B savladali Porto rezultatom 81:70, a sada ih u Austriji čeka gostovanje Kapfenberg Bulsima (19 časova).

"Prethodna utakmica sa Portom u ovom takmičenju nam je došla u pravom trenutku - da razigramo sve igrače i pobjedom vratimo samopouzdanje i atmosferu kakvu želimo", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Mornar u Austriju ide u dobrom raspoloženju, nakon pobjede u Ljubljani, druge u regionalnom takmičenju u ukupno pet kola.

Junak je bio Nemanja Vranješ koji je pogodio trojku uz zvuk sirene za konačnih 67:64.

"Vratili smo samopouzdanje, to se potvrdilo u duelu sa Olimpijom, gdje smo većim dijelom pružili dobru igru i osvojili važne bodove. Utakmica sa Kapfenbergom dolazi prije veoma bitnog meča sa Zadrom u ABA ligi i ne bih imao ništa protiv da se sve ponovi kao sa Portom i Olimpijom. Dakle, da upišemo dva trijumfa. U stanju smo da uđemo u seriju pobjeda, iako je ABA liga jača i neizvjesnija nego ikad, a ni u Evropi nema slabih rivala", istakao je Pavićević.

Kako je najavljeno, u timu Mornara protiv Austrijanaca neće biti Borisa Bakića, koji je igrao u Ljubljani, ali se još nije oporavio od povrede.

Kapfenberg je u prvom kolu FIBA Evrokupa poražen od finskog Kataja basketa na svom terenu (86:72).

Austrijski tim ima petoricu internacionalaca - tu su tri Amerikanca (Karim Džamar, Brajan Oliver i Mark Kofan), hrvatski veteran Milan Stegnjaić, te srpski košarkaš Bogić Vujošević.

U drugom meču ove grupe, sjutra se sastaju Kataja basket i Porto.

Bonus video: