Mornar ne prijeti Cedevita Olimpiji

Barani u prvom meču 21. kola regionalnog takmičenja dočekuju jednog od favorita (16 sati)

6831 pregleda 0 komentar(a)
Cedevita je u prvom dijelu sezone slavila 79:59, Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer
Cedevita je u prvom dijelu sezone slavila 79:59, Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Mornar u premijeri 21. kola ABA lige dočekuje Cedevita Olimpiju - pobjedom bi ostao u igri za plasman u plej-of, porazom bitno umanjio šanse.

Barani su sa skorom od sedam pobjeda i 10 poraza bliži donjem dijelu tabele nego borbi za doigravanje, ali ne odustaju pred duel u “Topolici” koji počinje u 16 sati.

Mornar je ove sezone imao “milion” pehova - od povreda, preko korone, odlaska Amerikanaca, a najnoviji je bio i najteži, jer su ostali bez Nemanje Gordića.

- U situaciji smo da svaki meč igramo kao da je odlučujući. Više nema kukanja - fali ovaj, fali onaj - sada svi koji su zdravi i spremni moraju da daju sve od sebe. To je jedino što tražim od igrača - rekao je trener Mihailo Pavićević.

Cedevita Olimpija je četvrta na tabeli, bolji plasman na kraju regularnog dijela teško da može da ima, jer Budućnost i Partizan imaju četiri poraza manje. To je, međutim, ekipa koja ima visoke domete i ambicije.

- U goste nam dolazi jedna od najboljih ekipa u ABA ligi. Ljubljančani su napravili sjajnu ekipu, sa sedam-osam igrača koji mogu sami da riješe meč, ako uđu u ritam mogu da daju 100 poena. Niko ne voli protiv njih da igra. Pokušaćemo da ih spriječimo da sprovedu to što žele - istakao je Pavićević.

Mladi Balša Živanović je jedan od onih koji u odsustvu Gordića dobija mnogo više minuta na parketu.

- Uželjeli smo se košarke poslije pauze. O Cedevita Olimpija je suvišno govoriti, u samom je vrhu ABA lige i igra sve bolje. Daćemo sve od sebe da se suprotstavimo na pravi način, a vidjećemo da i će to biti dovoljno za pobjedu - kazao je Živanović.

Bonus video: