Budućnost u Zadru želi da nastavi niz, Danilo Nikolić pred povratkom na teren

Nakon 20 dana pauze se nastavlja ABA liga, košarkaši Budućnost Volija idu na megdan Zadru (19 časova)

10334 pregleda 0 komentar(a)
Suad Šehović u duelu sa Zadrom u “Morači”, Foto: KK Budućnost Voli
Suad Šehović u duelu sa Zadrom u “Morači”, Foto: KK Budućnost Voli

Prije nešto više od dvije sedmice košarkaši Budućnost Volija su odigrali posljednji takmičarski meč, protiv Mornara u finalu Kupa. Jedan dio igrača je imao obaveze reprezentativne obaveze, pa trener “plavih” Aleksandar Džikić tek od ove sedmice na treninzima ima najbolji tim.

U njemu je i povratnik Danilo Nikolić, koji bi večeras u Zadru (19 sati) trebalo da ozvaniči povratak na parket nakon što je kolabirao na treningu u septembru prošle godine.

Gostovanje u Zadru je uvijek jedno od najtežih u ABA ligi za Budućnost, bez obzira na to u kakvoj je formi domaćin. Još je teže nakon pauze u kojoj je ekipa izgubila ritam treninga...

Podgoričani, međutim, moraju da prebrode ovaj trenutak, jer se bore za jedno od prva dva mjesta u regularnom dijelu. Trenutno su po broju poraza izjednačeni sa Partizanom (po tri), od koga imaju dva meča manje...

- Od kada sam u Budućnosti uvijek smo imali problema sa Zadrom, koji voli da igra protiv većih i jačih - tada igrači dobiju motiv, a imaju i podršku publike - kaže centar Zoran Nikolić.

U posljednjih pet mečeva u Zadru, domaćin je ostvario tri pobjede. Uz to, Zadar je u opasnoj zoni na tabeli - upisao je šest trijumfa u 18 mečeva, tri više od Splita i Krke, koji zauzimaju posljednja dva mjesta.

- Nije to mjerodavno, Zadar ima dobru ekipu. Prednost mu je što je tokom pauze bio kompletan, falio je samo Pavle Marčinković. Mi smo imali samo četiri dana da se spremimo za dva bitna meča - u Zadru u borbi za jedno od prva dva mjesta u ABA ligi, pa sa Cedevita Olimpijom u Evrokupu za mjesto među četiri najbolje ekipe u grupi - dodao je Nikolić.

Džikić poziva na oprez pred duel u dvorani “Krešimir Ćosić”.

- Posljednju trećinu ABA šampionata otvaramo protiv ekipe koja se mijenjala tokom sezone. Te promjene su dale rezultat, osiguran je opstanak, što znači da Zadar u nastavku igra bez pritiska. Ekipa koja je pobijedila Cedevita Olimpiju, FMP i Megu ne smije da se potcijeni - rekao je Džikić.

Zadrani će pokušati da prekinu niz od osam pobjeda Budućnosti u ABA ligi.

- Nakon ritma u kojem smo praktično iz autobusa izlazili na parket, konačno smo uhvatili vremena za rad što nam je bilo izuzetno potrebno za nastavak sezone. Budućnost je jedna od najboljih ekipa i čeka nas težak zadatak. Ipak, ako ispoštujemo sve dogovore i odigramo kako možemo, iznenađenje nije isključeno - poručio je bek hrvatske ekipe Pavle Marčinković.

Bonus video: