Slavna američka košarkašica uhapšena u Moskvi zbog krijumčarenja droge

"Carinski pregled ručnog prtljaga državljanke SAD potvrdio je prisustvo tečnosti specifičnog mirisa, a vještak je utvrdio da je tečnost narkotično ulje kanabisa", saopšteno je

11082 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Britni Griner, jedna od najboljih košarkašica svijeta, uhapšena je u Moskvi zbog krijumčarenja narkotika, javljaju svjetski mediji.

Ruske vlasti su saopštile da je "američka državljanka, koja je stigla letom iz Njujorka na aerodrom Šeremetjevo krajem februara, pritvorena, nakon što je službeni pas iz kinološkog odeljenja Carine Šeremetjevo ukazao na moguće prisustvo droge u prtljagu“.

"Carinski pregled ručnog prtljaga državljanke SAD potvrdio je prisustvo tečnosti specifičnog mirisa, a vještak je utvrdio da je tečnost narkotično ulje kanabisa", saopšteno je.

"Pritvorenica je profesionalna košarkašica, članica Nacionalne košarkaške asocijacije SAD, dvostruka olimpijska šampionka u košarci u timu SAD“, saopštile su ruske vlasti, a mediji javili da je riječ o 31-godišnjoj Griner.

Ona je članica Finiks Merkjurija, a po završetku WNBA sezone igra u Jekaterinburgu.

Članica je američkog tima koji je osvojio olimpijska zlata u Riju i Pekingu, ima i dvije svjetske titule, kao i šampionski naslov u WNBA 2014.

Tri puta je bila birana u najbolji tim sezone.

Bonus video: