Partizan u grotlu „Pionira” savladao Zvezdu, nestvarno veče Avramovića - 31 poen u 2. poluvremenu (VIDEO)

Partizan sada ima skor 17:3, a Zvezda 17:2. Obje ekipe do kraja imaju teška gostovanja Budućnosti - „crno-bijeli” već sljedećeg vikenda, dok se još ne zna datum kada „crveno-bijeli” dolaze u odgođenom meču 15. kola

12885 pregleda 10 komentar(a)
Noć za pamćenje: Aleksa Avramović, Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović
Noć za pamćenje: Aleksa Avramović, Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Crvena zvezda je bila u seriji od 15 pobjeda u Admiralbet ABA ligi, dva puta ove sezone savladala Partizan, ali se tim Željka Obradovića revanširao.

Nestvarnu utakmicu je odigrao Aleksa Avramović, koji je dao čak 31 poen u 2. poluvremenu (33 ukupno) i donio pobjedu 98:84, pa su „crno-bijeli” sačuvali nadu da plej-of sačekaju sa 1. pozicije.

Loša stvar za njih je što su slavili manjom razlikom nego što su izgubili u prvom dijelu sezone (71:56), iako su na 35 sekundi do kraja imali plus 18 (98:80). Tada su primili koševe nakon ofanzivnog skoka i izgubljene lopte pri izvođenju...

Partizan sada ima skor 17:3, a Zvezda 17:2. Obje ekipe do kraja imaju teška gostovanja Budućnosti - „crno-bijeli” već sljedećeg vikenda, dok se još ne zna datum kada „crveno-bijeli” dolaze u odgođenom meču 15. kola.

Osim Avramovića, u pobjedničkom timu su dvocifren učinak imali i Kevin Panter (22, 18 u 1. poluvremenu), Matijas Lesor (15) i Dalas Mur (10).

U timu Dejana Radonjića, koji je isključen zbog dvije tehničke greške (jedna njemu, jedna klupi, jer je Luka Mitrović već imao pet faulova kada se bunio), najefikasniji su bili Dejan Davidovac i Ostin Holins sa po 17.

Utakmici u Beogradu su prisustvovali i predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore i nekadašnji centar i prvi čovjek Partizana, Nikola Peković, kao i prvi selektor „crvenih” i legendarni trener „crno-bijelih”, Duško Vujošević.

Nikola Peković sa predsjednikom Partizana, Ostojom Mijailovićem
Nikola Peković sa predsjednikom Partizana, Ostojom Mijailovićemfoto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Bonus video: