Magija diva iz Sombora - 23 poena u posljednjoj četvrtini, 17. tripl-dabl...

Noć u NBA obilježili i Džejson Tejtum sa 54 i Kris Midlton sa 44 poena

7839 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Ron Chenoy-USA TODAY Sports
Foto: Ron Chenoy-USA TODAY Sports

Nikola Jokić je nekako tiho počeo sezonu, sve su postajale glasnije priče da će brzo predati MVP titulu, ali ono što radi u posljednja dva mjeseca je nestvarno, čak i bolje nego lani, jer sada igra znatno kvalitetnije u odbrani.

Po ko zna koji put, div iz Sombora je odigrao najbolje kada je bilo najteže i donio pobjedu Denveru protiv Nju Orleansa nakon produžetka (138:130).

Jokić je u posljednjoj četvrtini dao 23 poena, od čega šest posljednjih, a u tom finišu je imao i blokadu i ukradenu loptu na samom kraju, ali nakon njegovog pasa Džef Grin nije mogao da donese pobjedu.

U produžecima je sve bilo u znaku Nagitsa, a Jokić je meč završio 17. tripl-dablom u sezoni, 74. u karijeri - 46 koševa (šut iz igre 22-16), 12 skokova i 11 asistencija, uz četiri blokade i tri ukradene lopte.

Uzgred, riješio je sve dileme - pri rezultatu 131:130 je dao trojku iz teške pozicije na isteku napada, a onda i novi koš za nedostižnih 136:130 na 27 sekundi do kraja.

Nikola Jokić
foto: Sofascore

Pratili su ga Eron Gordon sa 28 i Monte Moris sa 18 poena, dok je kod gostiju najbolji bio Brendon Ingram sa 38, koji je nestvarno pogodio na isteku 2. četvrtine.

Veliko veče je imao i Džejson Tejtum, koji je sa 54 koša donio trijumf Bostonu nad Bruklinom (126:120).

Na drugoj strani, Kevin Durent je igrao tek drugi meč od sredine januara i sa 37 poena postao 23. igrač u istoriji NBA koji je dogurao do cifre od 25.000 u karijeri. I Kajri Irving je igrao prvi put nakon tri sedmice i ubacio 19 koševa.

„Ovakvi sudari, kada igrate sa jednim od najboljih timova i dvojicom igrača koji su među najboljima na svijetu, nešto su čemu sam se nadao kad sam bio dijete. Kada dođe prilika, samo moraš da se trudiš da je iskoristiš najbolje što možeš”, rekao je Tejtum.

U još jednom derbiju večeri, aktuelni šampion Milvoki je savladao trenutno najbolji tim lige, Finiks (132:122), a Kris Midlton je bio fantastičan sa 44 poena.

Bonus video: